Na co se těšit v červnu: Mirai chystají autokoncerty, Tomáš Klus, Mňága a Žďorp nebo Sebastian zahrají na lodi a Marek Ztracený startuje turné

Vydáno 04.06.2021 | autor: Barbora Kubalová

Po téměř roce mohou hudební fanoušci opět vyrazit na živé koncerty. A program je opravdu nabitý! Mirai zahájí letní sezónu trojicí autokoncertů, v rámci série Vzhůru na palubu se na lodi představí Tomáš Klus, UDG, Sebastian, Adam Mišík, Deaf Heart nebo třeba Mňága a Žďorp, kteří se jako jediní čeští muzikanti každý víkend hlásili příznivcům i v období tvrdého lockdownu. Koncerty chystá i Lucerna Music Bar. V Ledárnách Braník zahrají J.A.R., Mig 21 nebo Chinaski, Marek Ztracený pak na konci měsíce vyrazí na svou letní šňůru.

Na co se těšit v červnu: Mirai chystají autokoncerty, Tomáš Klus, Mňága a Žďorp nebo Sebastian zahrají na lodi a Marek Ztracený startuje turné Na co se těšit v červnu: Mirai chystají autokoncerty, Tomáš Klus, Mňága a Žďorp nebo Sebastian zahrají na lodi a Marek Ztracený startuje turné

Mirai, autokoncerty v Ostravě (4. 6.), Praze (9. 6.) i Brně (12. 6.)

Mirai si autokoncerty jako jedni z prvních u nás vyzkoušeli už loni. Letos se tento formát rozhodli zopakovat, jak sami říkají „naposledy“, ještě než v červenci vyrazí na klasické open air turné. K ostravským Dolním Vítkovicím a brněnskému Stadionu za Lužánkami letos přibyla ještě Praha, a to rovnou s Letištěm Letňany. Vstupenky jsou k dostání na webu TicketHome.

LIVE: Výhled na Prahu, známá jména a hit za hitem. Spring Festival přivítal jaro s Mirai, Monkey Business nebo Ewou Farnou, která zavzpomínala na Davida Stypku

Vzhůru na palubu

Další letní série koncertů se bude rovněž odehrávat na výjimečném místě, a to rovnou na hladině Vltavy. Během plavby na parnících Odra nebo Praha si můžete kromě dobrého drinku vychutnat i některý z bodů nadupaného a žánrově rozmanitého programu. V červnu nás čekají Jakub Děkan, Tomáš Klus, UDG, Sebastian, Deaf Heart, Berenika Kohoutová, Voxel, Adam Mišík, Krucipüsk nebo třeba Mňága a Žďorp. Kompletní program a prodej „palubních lístků“ najdete na webu.

Plavbu Wohnout nezastavila ani bouřka. Kotel rozhoupal loď

Lucerna Music Bar Open Air

Druhý ročník úspěšné série koncertů Lucerna Music Bar Open Air bude probíhat od června do září, tentokrát ve zbrusu novém areálu vedle historické budovy Ledáren Braník. Některé kapely zahrají hned několik večerů po sobě. Během června se v rámci programu představí Chinaski (15. a 16. 6.), Rest & DJ Herby (18. 6.), J.A.R. (22. - 24. 6.) a Mig 21 (28. - 30. 6.). Vstupenky kupujte na webu Lucerna Music Baru.

Cool v plotě, 19. 6. 2021

Jednodenní festival, který má ale rovnou čtyři scény, se bude odehrávat na pražské Kampě, mimo jiné i v zahradě Werichovy vily. Vystoupí zde třeba čerstvá držitelka Anděla za alternativu a elektroniku Amelie Siba, písničkář Mirek Kemel, Irena Budweiserová nebo Petr Wajsar se svým unikátním projektem Develooper vytvořeným na míru pro tento festival. Koho už nebude bavit hudba, ocení literární čtení Adély Knapové nebo exotické street food speciality od londýnského kuchaře Stana Brousila. Lístky si za lidovou cenu můžete pořídit zde.

JatkaFest Light, 25. – 26. 6. 2021

Loňský JatkaFest musel být kvůli pandemii zrušen, o to více se tak pořadatelé těší na ten letošní, i když proběhne jen v „light“ verzi. Přesto má dvoudenní festival, který se letos bude odehrávat v Obratani u Pelhřimova, program plný známých jmen. Můžeme se těšit na Mig 21, Brutální Jahodu, Pokáče nebo Jakuba Děkana s kapelou. Vstupenky jsou stále ještě k dostání zde.

Marek Ztracený, 26. 6. 2021

I Marek Ztracený se po vynucené koronapauze nemůže dočkat koncertování, a tak si připravil celou „Tour de léto“. Sérii dvaceti menších koncertů na zajímavých místech, jako jsou amfiteátry, přehrady či parky, zahájí 26. června 2021 vyprodaným koncertem v Riegrových sadech v Praze. Kdo by ale chtěl přijít jen na koncert, ten by prohloupil, protože by v tomto případě přišel o většinu programu.

ANKETA | Klub, kde jsem doma: Marek Ztracený pařil v Lucerna Music Baru a Michal Skořepa ve Vagonu trhal železné trubky ze stropu

Na svých stránkách popisuje zpěvák akce jako „zábavné odpoledne/sešlost/seanci pro celou rodinu“. Odpoledne před koncertem se tak můžete zabavit ve „ztracené vesničce“ při dobrém jídle a pití, hrách, v chill zónách nebo i při autogramiádách. Kdo si nestihl koupit lístky na pražský otvírák, určitě si vybere z dalších koncertů, které budou probíhat až do konce srpna.

Text: Barbora Pěchová, foto: Universal Music, JatkaFest
Témata: Mirai, Vzhůru na palubu, Lucerna Music Bar Open Air, Cool v plotě, JatkaFest Light, Marek Ztracený

zavřít