LIVE: Mirai nadchli O2 arenu, pozvali si Ewu Farnou s Bandjeez i Bena Cristovaa

Vydáno 16.09.2022 | autor: Barbora Kubalová

Mirai si splnili svůj sen. V O2 areně odehráli dosud největší koncert ve své kariéře, v říjnu si navíc dají repete. Ve vyprodané hale zahráli průřez svými největšími hity, přičemž si na pódium pozvali hned několik hostů. Mezi nimi Paulieho Garanda, Ondřeje Fiedlera, Bena Cristovaa a Ewu Farnou. S ní a Bandjeez za zády zazpívali skladbu Dobré ráno, milá ve vzpomínce na Davida Stypku. Kapele prostředí areny slušelo, ke koncertu přitom přistoupila s naprostou pokorou.

LIVE: Mirai nadchli O2 arenu, pozvali si Ewu Farnou s Bandjeez i Bena Cristovaa LIVE: Mirai nadchli O2 arenu, pozvali si Ewu Farnou s Bandjeez i Bena Cristovaa

Mirai
Praha, O2 arena
15. 9. 2022

Když Mirai oznámili koncert v O2 areně, mnohým možná proběhlo hlavou „aha, další“. Shows v největší tuzemské hale jsou mezi českými interprety v posledních letech jakýmsi trendem, svá vystoupení tam už odehráli Marpo, Ben Cristovao, Kryštof nebo Marek Ztracený. Zvědavost tedy byla obrovská. A nutno říct, že Mirai se zmíněným interpretům minimálně vyrovnali, ne-li některé z nich předčili.

Mirai si splnili sen a poprvé ve své historii vyprodali O2 arenu

Pódiu vévodila obrovská led půlená led obrazovka, po stranách pak byly dvě další. Animace na nich běžící nebyly vybrány náhodně, naopak bylo znát, že na nich kapela se scénografem velmi důkladně pracovala. Ladila s ní také světelná show, některé ze světel přitom sahaly téměř do poloviny haly.

S sebou si Mirai do O2 areny přivezli dva předskokany. Večer otevřela Pam Rabbit. Její vystoupení mírně doplatilo na teprve přicházející fanoušky do haly, oficiálně byl totiž start večera plánovaný na dvacet hodin, zpěvačka přitom začala s kapelou hrát o půl osmé. V té době stály před halou ještě dlouhé řady návštěvníků koncertu. Stačilo by přitom, aby formace, respektive její spolupracovníci, oznámili harmonogram večera dříve než hodinu před oficiálním startem. Pam Rabbit i přesto zvládla své vystoupení s grácií a bezesporu si našla několik nových fanoušků.

Když po ní nastoupil na stage Sofian Medjmedj, byla už hala téměř zaplněná. Hudebníkovo vystoupení bylo přitom ještě den před koncertem ohrožené, skřípla se mu totiž záda a musel na opich. Během show však žádné zdravotní trable nebyly znát. Naopak působil na stagei velmi energicky a zdálo se, že si svůj užívá. I jeho přijetí publikem bylo velmi vřelé, bylo znát, že fanouškům Mirai jeho jméno není zcela neznámé.

Samotní Mirai možná předčili veškerá očekávání. Jak jsme již zmínili, velkou roli v jejich vystoupení hrála scénografie, respektive vizuály běžící na led obrazovkách, které byly velmi dobře zvolené. Atmosféru pak dotvářeli sami fanoušci svítícími náramky, které dostali od hostesek. Svůj set formace odstartovala hitem Vedle tebe usínám a pokračovala Dítětem robotím, Pojď zapomenem či Yesterday. Nezapomněla pak ani na své největší hity jako Volám a Když nemůžeš, přidej víc, který již tradičně koncert uzavíral.

Emotivních momentů bylo na koncertě několik. Hned dvakrát připomenul Mirai Navrátil Davida Stypku. Poprvé v souvislosti s písní I přes to všechno, která by dle jeho slov bez zesnulého muzikanta nevznikla. Hold mu pak vzdala kapela ještě jednou, když si na stage pozvala Bandjeez, sestavu, s níž Stypka hrával, a Ewu Farnou a společně zahráli skladbu Dobré ráno, milá. Do svého setu Mirai zařadili také píseň Anděl, kterou věnovali vzpomínce na tragicky zemřelou manželku bubeníka Šimona Bílého Denisu. Právě v den koncertu uplynulo od její smrti přesně pět let.

Nebyla však nouze ani o veselé momenty. To, když Mirai Navrátil při Yahodě téměř skončil mezi fanoušky, když se publikem plavil na nafukovacím člunu, nebo když sestava na pódiu přivítala malého, přitom velmi šikovného Matěje, který si s ní tuto píseň sám zahrál. Před Narozeninami Mirai předal dvěma příznivkyním na oslavu dort. Mezi hosty se kromě Farne představili Paulie Garand, Ondřej Fiedler alias fiedleski a Ben Cristovao, kterého v O2 areně čeká vlastní koncert už 1. října. Na basu pak formaci doprovázel její bývalý člen Kristián Danel.

Závěrem lze říci, že Mirai zvládli svou premiéru v O2 areně více než s bravurou. Koncert v největší hale v Česku chystají ještě jeden, a to 13. října. Podle všeho by měli mít zcela jiné předskokany, uvidíme tedy, zda i show plánují pozměnit. Ti, kdo se na koncert nedostanou, se mohou těšit příští rok turné.

Text: Barbora Kubalová, foto: Zuzana Rottová
Témata: Mirai, Mirai Navrátil, Šimon Bílý, Tomáš Javůrek, Michal Stulík, O2 arena, Praha

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít