Na co se těšit v září: Žebřík pozná vítěze, Queenie chystají první koncert v O2 aréně po pandemii

Vydáno 02.09.2021 | autor: Barbora Kubalová

Léto pomalu končí, ale o hudební zážitky nebude nouze. Konečně totiž přišel čas na všechny přesunuté velké akce, které překazila pandemie. Vyražte na halové koncerty, do klubů nebo na poslední open-air akce - je na co se těšit.

Na co se těšit v září: Žebřík pozná vítěze, Queenie chystají první koncert v O2 aréně po pandemii Na co se těšit v září: Žebřík pozná vítěze, Queenie chystají první koncert v O2 aréně po pandemii

Hudební ceny Žebřík
3. 9. 2021, DEPO2015, Plzeň

Hned zkraje září se konečně dočkáme rovnou dvojitého předávání cen Žebřík - jelikož kvůli loňské pandemické situaci nebylo možné vyhlašování uskutečnit, letos budou předány ceny za 28. i 29. ročník zároveň. Akce se uskuteční jako již tradičně v prostorách DEPO2015 v Plzni. Večerem provedou Marek Taclík spolu s Žofií Dařbujánovou a z nabitého hudebního programu se můžete těšit třeba na Mira Žbirku, Marpa s TroubleGangem, Michala Prokopa & Framus Five, Annu K a mnohé další. Jestli ještě nemáte vstupenky, rychle to napravte zde.

Queen Relived
3., 4. a 5. 9. 2021, O2 Arena

Koncertu Queen v plné sestavě s Freddiem Mercurym v čele se už bohužel nikdy nedočkáme. Kapela Queenie je nejlepším českým Queen revivalem, ne-li celosvětovým, a rozhodla se fanouškům co nejvíce přiblížit atmosféru legendárních stadionových show Queen. Na Queen Relived přizvala světově proslulého show a light designéra Martina Hrušku, můžeme se tedy těšit na po všech stránkách propracovanou show. Akce byla původně plánována jako jednorázový koncert, ale zájem fanoušků byl tak velký, že kapela musela přidat další dva termíny. Poslední vstupenky jsou ještě k dostání v síti Ticketportal.

Wohnout 25 let (křest alba)
5. 9. 2021, Ostrov Štvanice

Kapela Wohnout slaví čtvrtstoletí existence a navíc právě vydává desátou řadovou desku HUH!. To je důvod k oslavě. Jelikož jsou Wohnouti neodmyslitelně spjati s “nářadím na dobrou náladu” (pro nezasvěcené se jedná o skateboard), proběhne křest stylově v rámci Mystic Sk8 Cup 2021. Jako předkapela se představí Pekelné Koně. Vstupenky kupujte na webu kapely.

Mighty Oaks
9. 9. 2021, Rock Café Praha

Skupina složená z Brita, Itala a Američana, kteří žijí v Berlíně. Po ročním odkladu nakonec tato indiefolková trojka konečně přijede do Prahy představit svou poslední desku All Things Go. Deska je pojmenována podle pilotního singlu a stejně jako on je věnována památce zesnulé matky zpěváka Iana Hoppera. „V naší hudbě je smrt opakujícím se tématem. Tato píseň je o tom, že některé věci musíme nechat běžet. Není to nefér, takový je život. Smířit se s tím mi trvalo opravdu dlouho. Nakonec jsem toho byl schopný, až když jsem pochopil, že to je součástí života.“ Vstupenky na koncert v Rock Café jsou stále k dispozici na webu klubu.

 

Lordi
9. 9. 2021, Roxy, Praha

Koncert finských maskovaných nestvůr byl vyprodaný ještě dřív, než korona znovu udeřila a Lordi museli přeplánovat celé turné. Naštěstí se to podařilo, a tak ani Praha o svou zastávku v rámci Killecttour nepřijde. A je opravdu na co se těšit - Lordi představí svou nejnovější desku Killection a přivezou s sebou hned dva hosty: své krajany FLESH ROXON a symphonic power-metalové ALMANAC.

teepee + badfocus
13. 9. 2021, Střecha Radost

Dreampopový indie projekt z Plzně sklízí poslední dobou čím dál více úspěchů, takže by bylo škoda si nechat ujít jejich koncert na Střeše Radosti. Ústředními protagonisty jsou Tereza Lavička-Sladká a Miroslav Patočka, přibrali k sobě ale ještě mladého bubeníka a multiinstrumentalistu Prokopa Korba. A právě ten se skrývá za druhým projektem badfocus. Vstupenky jsou k dostání v síti GoOut.

Marek Ztracený
15. a 16. 9. 2021, O2 Arena

Zatímco v létě Marek Ztracený objížděl menší města se svou “Ztracenou vesničkou”, na podzim se konečně dočká svého velkého halového turné RESTART 2021. Dvacet tisíc lístků na toto turné věnoval Marek zdravotníkům, policistům, hasičům a dalším, kteří riskovali své zdraví pro ostatní během první vlny koronavirové pandemie. Kromě dvou koncertů v O2 aréně se Marek zastaví i do Brna, Pardubic a Ostravy, aby kromě osvědčených hitovek představil i novou desku Planeta jménem Stres.

Letní parket Výrava
4., 11., 18. a 25. 9.2021, Výrava

Léto už sice nenávratně končí, ale Letní parket pokračuje. A tak nám i v září nabídne každou sobotu výběr toho nejlepšího z české scény, pokaždé žánrově lehce jinak zaměřený. První zářijový víkend bude patřit popovým kapelám, jako jsou Chinaski nebo Mirai, druhá sobota připadla tvrdšímu žánru, vystoupí třeba Škwor nebo Krucipüsk. 18. září bude patřit Rybičkám 48, Wohnoutům a Horkýže Slíže a poslední víkend se ve Výravě sejdou legendy - Michal Ambrož s Hudbou Praha, Krausberry, Luboš Pospíšil a 5P a další.

FM CITY FEST
24. - 25.9.2021, Frýdek-Místek

FM CITY FEST má za sebou sice teprve první ročník v roce 2019, ale o to nadupanější program má. Dvoudenní festival se může pochlubit 4 stagemi, na nichž své oblíbené interprety uslyšíte nejen zpívat - v “Stand Up Speak Up” zóně se někteří objeví i jako řečníci - např. Ewa Farna, Petr Harazin nebo Ben Cristovao. Dále se z hudebního programu můžete těšit na Cocotte Minute, Bereniku Kohoutovou, Divokého Billa, Rytmuse a mnohé další. Dvoudenní vstupenky už jsou vyprodány, ale jednodenní ještě seženete zde.

Text: Barbora Pěchová, foto: Jana Braunová, Karel Prchal, Kamil Klembara
Témata: Žebřík, Queenie, Wohnout, Mighty Oaks, teepee, Lordi, Marek Ztracený, Letní parket Výrava, FM City Fest

zavřít