TIPY NA VÁNOČNÍ HUDEBNÍ DÁRKY (II.): Lístky na Boba Dylana, Colours Of Ostrava nebo živá Jana Kirschner

Vydáno 11.12.2017 | autor: Josef Martínek

Shánění vánočních dárků je v plném proudu. Pořád ještě nevíte, čím obdarujete pod stromečkem svoje nejbližší? Pokud mají rádi hudbu, jistě je potěší některý z našich tipů. Druhou várku najdete níže, tu první si připomeňte tady

TIPY NA VÁNOČNÍ HUDEBNÍ DÁRKY (II.): Lístky na Boba Dylana, Colours Of Ostrava nebo živá Jana Kirschner TIPY NA VÁNOČNÍ HUDEBNÍ DÁRKY (II.): Lístky na Boba Dylana, Colours Of Ostrava nebo živá Jana Kirschner


BOB DYLAN
V BRNĚ


Bob Dylan se 15. dubna představí v brněnské hale Vodova. Fanouškům zahraje písně ze své poslední desky Fallen Angels, ale i zásadní skladby z průběhu celé své kariéry. Dylan za svoji kariéru vydal 38 studiových alb a na koncertních pódiích se setkal s Joni Mitchel či Joan Baez. Nevyhýbal se ani filmovým příležitostem. Loni byl oceněn Nobelovou cenou za literaturu. Vstupenky v cenách od 1 690 do 2 390 jsou dostupné v síti Tickepro.

Bob Dylan a jeho literární přínos: TOP 7 nejsilnějších písňových textů laureáta Nobelovy ceny

COLOURS OF OSTRAVA

Další ročník stále vzkvétajícího festivalu Colours of Ostrava proběhne od 18. do 21. července 2018 v unikátním industriálním areálu ostravských Dolních Vítkovic. K hvězdám line-upu budou patřit George Ezra, Slaves, Ziggy Marley, Aurora nebo Cigarettes After Sex. Očekává se však, že další hvězdy pořadatelé teprve vytasí. Čtyřdenní vstupenky jsou již nyní k dostání v e-shopu na webových stránkách festivalu a v síti Ticketpro.

TIPY NA VÁNOČNÍ HUDEBNÍ DÁRKY (I.): Ježíšek nadělí lístky na Žebřík, Iron Maiden a Pearl Jam nebo novou desku U2

JANA KIRSCHNER - ŽIVÁ

Jana Kirschner vydala v listopadu koncertní nahrávku ŽIVÁ. Více než dvouhodinové album dokumentuje tři koncertní turné (Moruša: Biela/2013, Moruša: Čierna/2015 a Takmer Sólo/2016), která zpěvačka a skladatelka představila spolu s dvacítkou muzikantů slovenskému a českému publiku v období čtyř let. Barevnou mozaiku spojuje producentská vize Eddieho Stevense, který zpěvaččinu tvorbu posouvá dál. Zdánlivě jednoduchá aranžmá střídají velkolepé hudební momenty. Už nyní Kirschner připravuje novou studiovou desku, kterou chce vydat v roce 2018.

Jana Kirschner interview: Umění teď bude potřebné, je důležité otevřít lidem srdce a oči

JUDAS PRIEST A MEGADETH V PLZNI

Judas Priest se znovu vrátí do České republiky, jako host tentokrát vystoupí neméně proslulá kapela Megadeth. Od roku 2004, kdy se u nás po delší přestávce představili poprvé, k nám Judas Priest jezdí pravidelně - potěšili již fanoušky v Praze, Brně, Ostravě, Pardubicích a Liberci, nyní míří do Plzně. V tamní Home Monitoring Aréně je mohou fanoušci vidět 12. června. Na západě Čech se mohou těšit na pořádný metalový mejdan. 

SIA - EVERYDAY IS CHRISTMAS 


Zpěvačka Sia je v posledních letech na vrcholu popularity, a tak po loňském albu This Is Acting a jeho následné reedici přichází s další nahrávkou. Na své vánoční desce však nevsadila na letité standardy, ale ve spolupráci s Gregem Kurstinem napsala 10 zbrusu nových svátečních písní. První z nich s názvem Santa's Coming For Us zveřejnila už koncem října, další ochutnávka se jmenovala Snowman.

RECENZE: Sia má Vánoce každý den. Jsou nostalgické, ale i veselé a hravé

METRONOME FESTIVAL

Po uplynulém ročníku s hvězdami, jako jsou Sting či Kasabian, slibuje pražský Metronome festival i na příští rok zajímavý program. První hvězdou line-upu se stal britský písničkář Tom Odell, tou další pak John Cale, jehož kariéra trvá už půl století a začala v kapele The Velvet Underground. Oslavu třicátých narozenin chystají Tata Bojs, kteří budou mít v jeden festivalový den pro sebe a své hosty rezervovanou celou stage.  Metronome Festival Prague proběhne ve dnech 22. - 23. června 2018 již tradičně na pražském Výstavišti.

Tata Bojs oslaví příští rok na Metronome festivalu svoje třicetiny. Na jeden den budou mít svou stage

Témata: Bob Dylan, Colours Of Ostrava, Jana Kirschner, Judas Priest, Sia, Metronome festival

zavřít