TOP 10 nejočekávanějších domácích alb roku 2020: Michal Hrůza, Kabát, Anna K. i Klára Vytisková

Vydáno 13.01.2020 | autor: Andrea Štipčáková

Jaká alba chystají na rok 2020 zahraniční hvězdy, jsme vám již prozradili. Je tedy čas podívat se na zoubek domácím interpretům a kapelám. Nové písně připravují například Anna K., Support Lesbiens, Klára Vytisková nebo Kabát, kteří k albu vyrazí na velké podzimní turné. Sto zvířat si desku nadělí ke třicetinám a pokud nepřijde apokalypsa, dočkají se další nahrávky také příznivci Skyline.

TOP 10 nejočekávanějších domácích alb roku 2020: Michal Hrůza, Kabát, Anna K. i Klára Vytisková TOP 10 nejočekávanějších domácích alb roku 2020: Michal Hrůza, Kabát, Anna K. i Klára Vytisková


Midi Lidi

Midi Lidi pracují na nové desce už od začátku roku a rádi by ji ještě letos představili fanouškům. Vedle toho skupina chystá také nový klip, který už rok stříhá. Půjde o video k songu, který se nehodil na předešlé dvě desky. Je tedy možné, že se pro něj najde místo na té připravované.

Midi Lidi si do Jazz Docku pozvali Koně a prase a Ještě jsme se nedohodli

 


Support Lesbiens

Na novém albu pracují také Support Lesbiens. Mělo by vyjít letos na podzim, tedy dva roky po předchozí desce Glow. Tou skupina započala novou etapu své existece se zpěvákem Marcem. 

Support Lesbiens interview: Představení nové desky chceme pojmout jako mejdan

 


Klára Vytisková

V závěrečné fázi příprav je Klára Vytisková, které v březnu vyjde už druhá sólovka. Jakých témat se na ní dočkáte? Zpěvačka slibuje písně o sebelásce, sebepřijetí či spalování nejistot. Také nám připomene, že žijeme jen jednou a není čas ztrácet čas.

 


Sunflower Caravan

Nelení ani Sunflower Caravan, kteří v prosinci oslavili své osmnácté narozeniny. Fanouškům zatím za jejich věrnost připravila dárek v podobě singlu. Ten má vyjít na konci ledna. Album by mělo brzy následovat.

Po Švédsku a Velké Británii míří Sunflower Caravan do Prahy

 


Kapitán Demo

Nových písní se dočkají také fanoušci Kapitána Dema. Ten v závěru minulého roku odehrál ve Foru Karlín velkolepý koncert, který obohatil o řadu humoristických scének. Také představil songy ze všech svých čtyř doposud vydaných alb.

 


Kabát

S oznámením podzimního turné Kabát potěšili své posluchače také zprávou o vydání desky. I písně z ní si budou moci fanoušci na koncertech poslechnout, skupina je totiž plánuje zařadit do repertoáru.

Kabát zavítal před Vánocemi do klubu v Brně, věnoval nadaci Dejme dětem šanci přes dva miliony

 


Skyline

Studiovku chystají i Skyline. K dostání měla být již loni, z plánů však sešlo, a tak se jí fanoušci dočkají snad v tomto roce. Pokud tedy nepřijde apokalypsa, jak skupina varuje na svých sociálních sítích.

 


Sto zvířat

Závěr roku 2019 věnovala formace Sto zvířat přípravám alba. Pár ochutnávek z něj mohli její příznivci slyšet už na šňůře Devětadvacetour aneb Už jen sedmdesát jedna do sta!, všech songů se však dočkají až letos, kdy Sto zvířat zároveň oslaví třicet let na scéně.

 


Anna K
.

Anna K. si v posledních letech prošla složitým obdobím, během kterého jí dodávala energii letní festivalová vystoupení a také práce na novém albu. To by ráda vydala už letos. Jak prozradila v rozhovorech, chce, aby její deska byla bomba.

Michal Hrůza a Anna K. připravili duet. Videoklip natáčeli na střeše pražské Lucerny

 


Michal Hrůza

Na připravované nahrávce bude Michal Hrůza zpívat zejména o odpuštění. A to nejen člověku, který provedl něco, co se nám nelíbí, ale také o odpuštění sami sobě. Deskou naváže na dosud poslední vydanou studiovku Sám se sebou.

 Text: Andrea Štipčáková, foto: Radim Hromádko, Martin Hanáček, archiv iREPORTu

Témata: Midi Lidi, Support Lesbiens, Klára Vytisková, Sunflower Caravan, Kapitán Demo, Kabát, Skyline, Sto zvířat, Anna K., Michal Hrůza

zavřít