TOP 5 největších bizárů na pódiu: Ozzy Osbourne ukousl hlavu netopýra, z Rammstein se stali mistři nechutností

Vydáno 04.07.2017 | autor: Dominik Pavliš

Není divu, že vše, co se liší od zavedené "normy", lidi přitahuje. Jinak tomu není ani u hudby. Největší pozornost na sebe strhávají kapely, které nabídnou nevšední zážitek a nějakou přidanou hodnotu - nejčastěji v podobě hodně výživné pódiové show. Pojďme si představit pět kapel, se kterými se rozhodně nudit nebudete. Jednu z nich, Die Antwoord, můžete už 4. července vidět živě na festivalu Rock for People v Hradci Králové. 

TOP 5 největších bizárů na pódiu: Ozzy Osbourne ukousl hlavu netopýra, z Rammstein se stali mistři nechutností TOP 5 největších bizárů na pódiu: Ozzy Osbourne ukousl hlavu netopýra, z Rammstein se stali mistři nechutností


Ozzy Osbourne

Historka o Ozzym a ukousnuté netopýří hlavě je již legendární. Jedná se asi o největší exces v dějinách rockové hudby. Kdo četl Ozzyho biografii, nechápe, jak je možné, že tento "Princ temnoty" je stále naživu. Jeden fanoušek během koncertu hodil na pódium cosi, co zpěvákovi připomnělo atrapu netopýra. V rámci show se Osbourne rozhodl, aniž by tušil, že netopýr je živý, že "tomu" ukousne hlavu. Krvavé číslo nebylo žádným extatickým vyvrcholením tehdejšího koncertu, ale znamenalo jeho urychlený konec. Zpěvák totiž ihned putoval do nemocnice, kde ho očkovali proti vzteklině. Dodává, že ta injekce byla to nejbolestivější, co v životě vůbec kdy zažil. A že toho nebylo málo!

Black Sabbath se rozloučí v kinech, film The End Of The End uvidíme v září

Rammstein

Hudba této německé kapely není nikterak náročná. Jejich největší síla spočívá právě ve schopnosti šokovat a živých pódiových show. Výčet jejich koncertních excesů by vydal snad i na knihu. Nejznámější je asi zabudování umělého penisu do Lindemannových kalhot, aby z něj během koncertu stříkal do obecenstva bílou tekutinu neznámého původu, pravidelné inscenované "zneužívání" Flakeho na pódiu anebo videoklip Pussy, v němž všichni členové, byť s digitálním použitím těl "profesionálů", otevřeně souloží. Dalo by se říci, že právě díky tomuto jsou Rammstein jedinou německou a neanglicky zpívající kapelou, která si dokázala podmanit celý svět.

LIVE: Pekelně plamenní Rammstein v Praze stříleli rachejtle vysoko nad Eden

Marilyn Manson

Vlastním jménem Brian Hugh Warner aka Marilyn Manson neustále šokuje celý svět i ve svém pokročilém věku. Už jen jeho image přitahuje dost pozornosti. Za pódivou bizarnost lze považovat například jeho živý koncert z roku 1997 v Kolíně - každému musí být jasný, že asi nebyl úplně střízlivý nejen on, ale také zbytek kapely. Mezi zpěvákův těžký kalibr také patří nakažení prasečí chřipkou. "Takže mně opravdový doktor oficiálně diagnostikoval prasečí chřipku," chlubil se na svém profilu Manson. Rovněž podotkl, že si kdekdo bude myslet, že si užíval sexu s prasetem. "Nicméně doktor říká, že můj sexuální život nemá na nákazu žádný vliv," dodal. "Bohužel to vypadá, že přežiju," zklamal nakonec své odpůrce Manson.

vložte odkaz, text nemažte

Die Antwoord

Toto duo se na scéně objevilo jako blesk z čistého nebe a takřka okamžitě si získalo obrovskou fanouškovskou základnu po celém světě. Die Antwoord dokazují, že lidé chtějí vidět něco hodně originální, nezvyklého a provokativního. Jak kdysi řekl frontman Ninja: "Lidé moc nevnímají, musíte použít své dílo jako zdroj šoků, abyste je probudil." Jejich excentrické a dost často vulgární videoklipy údajně fascinují i Davida Lynche. "Je tohle ta zatraceně nejhorší, totálně nejúchylnější věc všech dob, anebo ta nejúžasnější věc v celém vesmíru?" ptají se sami sebe. Kdo by o Die Antwoord náhodou neslyšel, měl by to jít urychleně napravit - nejlépe živě na Rock for People 4. července. Proslýchá se totiž, že půjde o jejich poslední koncert v Česku, kapela to chce údajně brzy zabalit. 

GG Allin

Tento chlapík překračoval veškeré hranice normálnosti. Za svůj život stihl spolupracovat s několika hudebními skupinami, nejznámější je ovšem jeho sólový projekt, který fungoval především na živých vystoupeních. Nahrávky byly většinou v dost bídné kvalitě. Zpěvák závislý na heroinu byl na pódiu po většinu času úplně nahý, pral se s fanoušky přímo při koncertě a nejednou celou show musela ukončit policie a zběsilého Allina nelehkým způsobem zklidnit. Jeho texty obsahovaly témata z oblasti misogynie (nenávist k ženám), pedofilie a rasismu. Zpěvák sliboval, že spáchá sebevraždu přímo na jevišti, zemřel ale 28. června 1993 na předávkování heroinem.

Témata: bizarnosti, Die Antwoord, Ozzy Osbourne, Marilyn Manson, Rammstein, GG Allin

zavřít