Brit Awards získali Stormzy, Dua Lipa nebo Foo Fighters

Vydáno 22.02.2018 | autor: Josef Martínek

Už osmatřicátý ročník Brit Awards proběhl v londýnské O2 areně. Po dvou soškách si z předávání odnesli Stormzy a Dua Lipa, bodovali i Foo Fighters, Lorde nebo Kendrick Lamar

Brit Awards získali Stormzy, Dua Lipa nebo Foo Fighters Brit Awards získali Stormzy, Dua Lipa nebo Foo Fighters

Rapper Stormzy uspěl v kategoriích Zpěvák a Britské album roku, když akademici ocenili jeho nahrávku Gang Signs & Prayer. Jeho kolegyně Dua Lipa se může pyšnit titulem Zpěvačka roku a k tomu předčila všechny nováčky. V konkurenci skupin se prosadili Gorillaz.

RECENZE: Dua Lipa nahrála desku, u které můžete tančit, pít, plakat, kouřit trávu nebo se milovat

Nejlepší skladbu Human nahrál Rag'n'Bone Man, který se už 2. března představí fanouškům v pražském Foru Karlín. Mezi klipy triumfoval Harry Styles, někdejší člen One Direction, kterému vítězství přinesl snímek Sign Of The Times.

Cenu kritiků, která každoročně prognózuje objev nadcházející sezóny, obdržela dvacetiletá Jorja Smith. Ed Sheeran si převzal speciální cenu za globální úspěch a Steve Mac byl vyhlášen jako Britský producent roku - právě za produkci Sheeranovy desky Divide.

V mezinárodních kategoriích vyhráli Foo Fighters, Lorde a Kendrick Lamar.

Témata: Brit Awards, Stormzy, Dua Lipa, Gorillaz, Rag'n'Bone Man, Harry Styles, Ed Sheeran, Foo Fighters, Lorde, Kendrick Lamar

zavřít