Cenou Grammy se může chlubit i český muzikant Ondřej Pivec, podílel se na albu Gregoryho Portera

Vydáno 13.02.2017 | autor: redakce

Mezzosopranistka Magdalena Kožená sice svou nominaci na Grammy v cenu neproměnila, přesto českou stopu v listině letošních vítězů najdeme. Ondřej Pivec, klávesista, hammondkář, skladatel a producent, totiž hraje na vítězném albu Gregoryho Portera, které uspělo v kategorii Nejlepší jazzové vokální album. 

Cenou Grammy se může chlubit i český muzikant Ondřej Pivec, podílel se na albu Gregoryho Portera Cenou Grammy se může chlubit i český muzikant Ondřej Pivec, podílel se na albu Gregoryho Portera

Udílení cen Grammy je ve Spojených Státech obrovskou kulturní událostí. Nejinak tomu bylo s 59. ročníkem Grammy, jehož slavnostní vyhlášení proběhlo v neděli 12. února ve Staples Centru v Los Angeles. Vítězem v kategorii nejlepšího jazzového vokálního alba se stalo album Gregoryho Portera Take Me To The Alley, na kterém se podílel Onřej Pivec. 

Výsledky Grammy: Adele sebrala, co mohla, pětkrát vyhrál David Bowie, Magdalena Kožená cenu nezískala

Ten žije ve Spojených Státech již od roku 2009. Za sebou má mnoho zajímavých spoluprácí a vystoupení, zúčastnil se většiny velkých hudebních festivalů a ocenění Grammy je výsledkem dlouholetého úsilí a práce. V roce 2017 jej čeká další celoevropské turné právě s Gregory Porterem.

vložte odkaz, text nemažte

Porter už v minulosti získal Grammy za album Liquid Spirit. Vůbec poprvé se spolu potkali na Gala večeru festivalu Struny Podzimu v roce 2013. Od té doby toho společně zažili spoustu: mezi jinými třeba koncerty v Royal Albert Hall v Londýně, Carré v Amsterodamu, na festivalu Glastonbury, vystoupení v britské televizi BBC v show Later with Jools Holland - seznam je opravdu dlouhý.

tz, jm

Témata: Ondřej Pivec, Gregory Porter, Grammy

zavřít