LIVE: Alice Cooper řádil v Bratislavě. Při hororové show si nechal useknout hlavu gilotinou

Vydáno 16.09.2019 | autor: Iva Hadj Moussa

Gilotina, elektrická křesla, šílené zdravotní sestřičky, zkrvavená nevěsta, obří mimina a heavy metal. Noční můra Alice Cooper opět předvedl pěkný kabaret!

LIVE: Alice Cooper řádil v Bratislavě. Při hororové show si nechal useknout hlavu gilotinou LIVE: Alice Cooper řádil v Bratislavě. Při hororové show si nechal useknout hlavu gilotinou


ALICE COOPER
INCHEBA EXPO ARÉNA, BRATISLAVA
15. 9. 2019

Ačkoliv ještě kolem půl deváté se do bratislavské Incheba Expo Arény táhl obrovský had fanoušků a mnozí z nich se obávali, že nestihnou začátek koncertu, nakonec všechno dobře dopadlo. Po poněkud rozpačité, ale snaživé kapele Black Stone Cherry přišel čtvrt hodiny po deváté na pódium ON.

Alice Cooper v Bratislavě: Středověký hrad, poprava gilotinou i svěrací kazajka

Do děje vtáhl publikum okamžitě a nekompromisně, a to songem Feed My Frankenstein. Následoval jeden z prvních Cooperových hitů s názvem No More Mr. Nice Guy z roku 1973. V tu dobu už bylo publikum pořádně ve varu. A jednasedmdesátiletý gentleman z Detroitu, který se za večer hned několikrát převlékl a v závěru si nechal useknout hlavu na obří gilotině, aby se vrátil znovuzrozený zpět, pokračoval v servírování hitů s naprosto neuvěřitelnou energií.



Za všechny jmenujme I’m Eighteen, Muscle of Love, Bed of Nails, Poison, Bed of Nails, Billion Dollar Babies, Under my Wheels nebo závěrečnou School’s Out, do které Alice Cooper mistrně zakomponoval floydovský motiv "we don’t need no education."

Fanoušci srdečně reagovali na každý další hit, na každou divadelní kulisu. To, co Alice Cooper v Bratislavě předvedl, byl čistý rock'n'roll, žádné halfplaybacky, žádné backing tracks. Dohromady tři kytary, basa, bicí a back vokály kytaristů. Takhle se to dělalo dřív - a jen pár mazáků to ještě umí. 

Za pozornost rozhodně stála i velmi živelná a fotogenická kytaristka Nita Strauss neboli Hurricane Nita, která hraje na kytaru tak, že mnohým zdejším rockerům spadla čelist.

Vyjma závěrečného představení kapely neřekl Alice Cooper během celého koncertu ani slovo, a přesto mu hala ležela u nohou. Upřímně doufám, že turné Ol' Black Eyes is Back nebylo poslední. Protože navzdory děsivým kulisám nebyl tenhle koncert žádný horor.

Byla to čirá radost.

Text: Iva Hadj Moussa, foto: Karel Prchal

Témata: Alice Cooper, Bratislava, Slovensko, koncert, recenze

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít