LIVE: Barbora Poláková dostala Platinové album a vinyl k narozeninám od Pavla Lišky, prozradila i své tajemství

Vydáno 02.11.2016 | autor: Hana Bukáčková

Od října Barbora Poláková se svojí kapelou a vokalistkami objíždí republiku s turné Kdo je tady víc než ty. Pražský Lucerna Music Bar na dva dny doslova obsadila, protože oba koncerty rázem vyprodala. Během prvního vystoupení zaujala vtipným merchem, skvělou náladou a vyzradila i veřejné tajemství.

LIVE: Barbora Poláková dostala Platinové album a vinyl k narozeninám od Pavla Lišky, prozradila i své tajemství Barbora Poláková a Pavel Liška na koncertě v Lucerna Music Baru. Foto: Marek Holoubek


BARBORA POLÁKOVÁ

LUCERNA MUSIC BAR, PRAHA
1. 11. 2016

Bára působila uvolněněji než kdy předtím. Lucerna Music Bar je přesně ten typ prostoru, kde může naplno vyniknout. Její písně, krom Nafrněné a Krávy, nejsou vysloveně mainstreamové a člověk si k nim musí najít cestu. Publikum převážně tvořily ženy, dalo by se až říci, že se jednalo o "feministický" večírek.

VIDEO: Lexaurin, postinor, neurol, ibuprofen! Barbora Poláková líčí problémy dnešní Generace

Velké plus patří Báře za zajímavý merch, který vytvořila společně s návrhářkou Josefínou Bakošovou. Nápadité designové střihy, které sama ráda nosí - tak má vypadat správný originální merch. Taky že šel na dračku. Jednotlivé kousky byly samozřejmě doplněny vtipnými úryvky z jejích písní. Dalším zajímavým zpestřením byl fotokoutek, kde se návštěvníci mohli zvěčnit a posléze se viděli na plátně nad pódiem při čekání na očekávanou hvězdu.

FOTOREPORT: Platinová Barbora Poláková ve vyprodaném Lucerna Music Baru bavila úplně všechny

VINYL K NAROZENINÁM

Sestavu doplnila rozšířená dechová sekce z J.A.R, která ozvláštnila zažité písně. Během večeta došlo i na předání Platinového alba z rukou ředitelky Supraphonu Ivy Müllerové. Platinu si krom Báry převzal producent desky J.P. Muchow a klávesista David Hlaváč. O milé překvapení se postaral zpěvaččin životní partner Pavel Liška, když jí k narozeninám zařídil vydání debutu na vinylu.

LIVE: Barbora Poláková pokřtila desku s pokorou a osobitě

Do svého repertoáru zařadila Poláková krom tradičních písní i cover Rejdit od Walk Choc Ice, nechyběla ani nejprofláklejší Nafrněná, ale přearanžovaná. Při Krávě potvrdila to, co už nějakou dobu kolovalo internetem - že očekává druhého potomka. Napovědět tomu možná mělo i její tričko s nápisem na bříšku "Něco tajím".

vložte odkaz, text nemažte

Nejenže Báře těhotenství sluší, ale i ve zpěvu zraje jako víno. Bylo vidět, že si svoji vytouženou první vyprodanou Lucernu opravdu užívala. Kapela s ní - ta nejvíc perlila v představovací části, kdy zářil klávesák David, který vtipnými zvuky bavil celý sál. Turné pokračuje a ve stejném duchu se nejspíš ponese i dnešní druhý vyprodaný koncert na stejném místě.

text a video: Hana Bukáčková, foto: Marek Holoubek

Témata: Barbora Poláková, Nafrněná, Kráva, Kdo je tady víc než ty

4,00

čtenáři

hlasuj
zavřít