LIVE: Lenny si zamilujete, ať chcete, nebo ne. Dokázala to v Brně

Vydáno 07.12.2017 | autor: Anna Hejkalová

Před třemi lety vystupovala v Brně pro 140 lidí. Nyní si jich v tamním Sonu dokonale omotala kolem prstu 1 100. Jak se tohle může mladé holce podařit za tak krátkou dobu, když některé kapely hrající i desítky let na tuto laťku kolikrát ani nedosáhnou? Je to především její okouzlující osobností. Přesvědčit se o tom budete moci 9. března na vyhlášení ankety Žebřík v Plzni, Lenny totiž bude jedním z koncertních hostů. 

LIVE: Lenny si zamilujete, ať chcete, nebo ne. Dokázala to v Brně LIVE: Lenny si zamilujete, ať chcete, nebo ne. Dokázala to v Brně


LENNY

SONO CENTRUM, BRNO
6. 12. 2017

První, co na koncertě Lenny Filipové fanouška osloví, je scéna. Klávesy a bicí souprava byly vyvýšeny na stupínku, což se ukázalo jako opravdu dobrý nápad, který ocení především ti nižší z nás. Samotné stupínky byly zahaleny světelnými obrazovkami, které navazovaly na zbylé v pozadí. Díky tomu vznikala iluze, že Lenny se svým bubeníkem levitují ve vzduchu.

Lenny interview: Když jsem na pódiu a zpívám, cítím, že jsem se pro to narodila

Dalším efektem byly již na naší hudební scéně dobře známé konfety a kouře. Nedá se ale říct, že by tvořily gró koncertu. Spíš téměř nenápadně doplňovaly celkový dojem, protože stejně veškerou pozornost na sebe strhla samotná Lenny. A to nejen díky svému nezaměnitelnému hlasu, ale i dvěma velmi příjemným polohám své osobnosti, které v sobě snoubí.

JAKO NADŠENÁ MALÁ HOLČIČKA

Ve chvíli, kdy sedí za pianem, je dospělou vášnivou ženou, která nechává své tělo prostupovat hudbou s pokorou a především vděkem za to všechno, co se kolem ní děje. Jakmile ale od piana vstane, rázem se v ní probudí malá holčička nadšená z celého světa, jejíž vlasy za ní ani nestíhají vlát, jak energicky pobíhá po podiu. Vlastně to vypadá jako by malá, asi tak šestiletá, Lenny běhala po obýváku v ponožkách a před zrcadlem si zpívala a snila o tom, jak jednou bude zpívat pro opravdové publikum.

FOTOREPORT: Lenny v Brně nechala fanoušky nahlédnout až do svého obýváku

Přenesení do obývákové nálady napomohlo i druhé piano umístěné uprostřed publika, které z jejího obýváku opravdu bylo. Ve chvíli, kdy prošla publikem až k němu jako by se najednou všech 1 100 lidí stalo jejími přáteli, kteří se znají už dlouhá léta, mají k sobě velmi blízko a večer si jen tak pro sebe zpívají covery od Kings of Leon nebo poslouchají písničky na další desku. To vše s naprosto špičkovým zvukem a osvětlením. Schválně, zkuste jít na její koncert a nezamilovat si ji. Zdá se to být nemožné…

text: Anna Hejkalová, foto: Alena Petříková

Témata: Lenny, Hearts, Sono centrum

4,50

čtenáři

hlasuj
zavřít