LIVE: Lenny v Praze završila turné, z jejího chrapláku mrazilo

Vydáno 31.10.2016 | autor: Hana Bukáčková

Poslední zastávkou prvního klubového turné talentované zpěvačky byl pražský Lucerna Music Bar. Stejně jako jinde, bylo i tady vyprodáno. Lenny nabídla repertoár hlavně ze své autorské desky Hearts, která vyšla v září, předskokana jí dělal nadějný Jakub Ondra.

LIVE: Lenny v Praze završila turné, z jejího chrapláku mrazilo Lenny vyprodala i pražský koncert. Foto: Lukáš Loužecký

LENNY
LUCERNA MUSIC BAR, PRAHA
30. 10. 2016

"Český Ed Sheeran", jak se také říká Jakubovi Ondrovi,  otevřel večer společně se svým parťákem Štěpánem Krtičkou, který ho doprovázel na cajon. Mezi své autorské písně zařadil i cover The Scientist od Coldplay, nechyběl ani nový Every song, který budeme nejspíš brzy slýchat ze všech rádií, jak tomu bylo i u jeho minulého hitu On The Menu. Jako předskokan se osvědčil, stylově i muzikantsky se k Lenny hodí. O tomto nadějném písničkáři jistě brzy uslyšíme více, momentálně nahrává v Německu debutovou nahrávku.

Lenny interview: Inspiruje mě britské myšlení, v zahraničí by kapely jako Ortel neprošly

Samotná Lenny zahrála většinu skladeb z prvotiny Hearts, podle které bylo turné pojmenováno. S Jakubem si společně vystřihla Letter To You. Byla to velmi vlídná vsuvka do jejího setu. Její podmanivý nakřáplý hlas sváděl k větší intimitě, což se do skladeb promítlo. Zařezával se nejen do uší, ale čím dál více i do srdcí všech přítomných, kteří talentovanou zpěvačku bedlivě poslouchali. Možná při tom přemýšleli nad tím, že jsou svědky rozkvětu budoucí velké pěvecké hvězdy.

Lenny byla překvapená zájmem lidí, víceméně všechny kluby hlásily vyprodáno. Svěřila se, že původně v Praze chtěla udělat koncert v menších prostorách asi pro 50 lidí, naštěstí kapela jí to včas rozmluvila.

VIDEO: Lenny zpívá o tom, jak holky vztyčují prostředníček. Do klubů chystá unikátní scénu

Její vystoupení bylo podmanivé, magické, plné gradací a zajímavých intonačních změn, z jejího chrapláku běhal až mráz po zádech. Klidnější klavírní pasáže komornějšího rázu střídaly pecky s rockovější obalem. Nutno říct, že jí obě polohy sedí a rozhodně by se ani jedné neměla zbavovat.

vložte odkaz, text nemažte

Publikum hudbu prožívalo spíše v poklidu, nebyl to povětšinou koncert na jásání a křepčení. Lenny s lehkostí sázela jednotlivé skladby, každou naživo rázem povýšila na hit. Singl Hell.o zazněl hned ve dvou verzích, v komornější i v té standardní, jak ho známé z rádií. Lenny učinila tímhle turné další krok ke své slibné budoucnosti.

text: Hana Bukáčková, foto: Lukáš Loužecký

Témata: Lenny, Hearts, Hell.o, Jakub Ondra, On The Menu, koncerty, turné

4,50

čtenáři

hlasuj
zavřít