BIZÁR TÝDNE: Andrej Babiš má vlastní píseň. „Jak se vám dejchá?,“ ptá se

Vydáno 31.03.2021 | autor: redakce

Videoklipů a písní adresovaných Andreji Babišovi vzniklo již několik. Jmenovat můžeme například skladbu Lockdown zpěváka Tomáše Kluse. Se zcela originálním pojetím vizuálu však nyní přišla youtuberská dvojice říkající si Aik a Johanka, která si z premiéra udělala legraci songem s příhodným názvem Jak se vám dejchá?.

BIZÁR TÝDNE: Andrej Babiš má vlastní píseň. „Jak se vám dejchá?,“ ptá se BIZÁR TÝDNE: Andrej Babiš má vlastní píseň. „Jak se vám dejchá?,“ ptá se

Pandemická opatření byla v České republice zavedena před více než rokem. Od té doby jsme roušku či respirátor snad s výjimkou léta nesundali, což se mnohým nelíbí a svůj nesouhlas s nastavenými protikoronavirovými opatřeními demonstrují například nenošením ochrany na obličeji.

BIZÁR TÝDNE: Fotbalová hymna české reprezentace. „Řekl jim někdo, že se jede na EURO 2021, ne 1996?,“ ptá se záložník Kučera

Zcela originálně se k pravidlům postavila youtuberská dvojice říkající si Aik a Johanka, která předělala známou partyzánskou píseň Bella Ciao. Ta se za druhé světové války stala symbolem protifašistického odporu.

Do její hudby vložil pár aktuálně žijící v Austrálii vlastní slova, kterými ilustruje aktuální situaci v tuzemsku. „Jsem tady zase, furt nejsem v base, tak lidi čau, lidi čau, lidi čau čau čau! Jak se vám dejchá? Tenhleten kejchá! Tak ho dejte testovat. Co ty cukroušku, nandej si roušku, protože ta jediná v týhle době pomůže. A co ty táto? Vem respirátor, nebo dej si roušky dvě,“ zpívá v songu postava Andreje Babiše.

Ačkoliv dvojice píseň vydala teprve před třemi dny, na Youtube ji zhlédlo už téměř 600 tisíc lidí. V trendech si pak drží jasnou první příčku.

red, foto: Youtube
Témata: Aik a Johanka, Andrej Babiš, Jak se vám dejchá?

zavřít