"Richard je bůh!" křičeli nadšení fanoušci na Kryštof Kempu v Hukvaldech

Vydáno 24.07.2016 | autor: redakce

"Za pouhých 17 minut jste to tu vyprodali," pyšnil se Richard Krajčo tuto sobotu v amfiteátru hukvaldské obory, kterou zaplnilo přibližně sedm tisíc fanoušků napříč generacemi. Asi třetina návštěvníků byla sladěna do "pirátských" barev kempu. Slaměné kloboučky a pruhovaná trika s nápisem Kryštof, symboly těch nejvěrnějších, zde jasně dominovaly. "Buď je tady více lidí, nebo méně místa," to byla slova, která opakovaně zaznívala areálem při srovnání s předešlým ročníkem.

Kryštof hráli už v pátek pro první kempaře


KRYŠTOF
KEMP
AMFITEÁTR HUKVALDY
23. 7. 2016

Počínaje pátečním odpolednem začal provoz ve směru na Hukvaldy nápadně houstnout v souvislosti s plnícím se stanovým městečkem. V něm se návštěvníci pomalu ladili na vlnu Kryštof kempu, atmosféra byla dle slov zúčastněných výborná a také předvojem sobotního hlavního programu.

LIVE: Kryštof Kemp dokázal ještě zvednout laťku. Malí i velcí piráti se bavili celý víkend

Hlavní dění provázelo stejně jako předloni krásné letní počasí s teplotami kolem 30°C. Možná až příliš teplo, nicméně příležitostí k osvěžení se nabízelo dostatek, ať už v podobě nápojů nebo hasičů. Pochvalu si zaslouží kvalita a rychlost občerstvení, jediné, na co se čekalo opravdu dlouho, byla zmrzlina.

PROGRAM PRO CELOU RODINU

Příležitostí k vyžití pro celou rodinu bylo nespočet, děti kreslily do písku, hopsaly na skákacím hradu, mohly si nechat pomalovat obličej, hrát v teepee, na hudební nástroje a tak dále. Areálem se potloukal i Andrej Babiš sbírající do pytle odpadky - nechával se u toho i ochotně zvěčňovat na snímcích s piráty, zahlédli jsme rovněž Romana Vaňka.

FOTOREPORT: Po dvou letech na místě činu: Piráti Kryštof kempovali v Mikulově

Nálada v průběhu odpoledne neustále exponencionálně rostla. Voxel, Jelen, výborný Michal Hrůza a poté Ivan Mládek rozproudili nejen děti. Zlatým hřebem bylo samozřejmě vystoupení Kryštof. Spontánní a energický koncert podpořil Richard Krajčo svým osobitým humorem, když již tradiční story o Jaruně prokládal vyvoláváním rodičů ztracených dětí. Nemusíte být zrovna skalní fanoušek kapely, aby si vás Kryštof kemp svou atmosférou získal. 

vložte odkaz, text nemažte



Po fotbálku (vítězný tým fanoušků celodenního turnaje vs. kapela) se pokračovalo do místní hospůdky Na Koupališti, která praskala ve švech. Došlo i na karaoke show za zvuku karlovarských U mě dobrý. Opékaly se špekáčky, zavládla táborová nálada, Richard Krajčo zapěl lidové trampské a jiné české songy. Od fanoušků jste mohli zaslechnout hesla jako "Richard je bůh", čemuž se sám Krajčo smál. Tenhle večírek končil až ráno.

Pokračování je na programu za týden ve Svojšicích a pak ještě v průběhu srpna na Lokti, Konopišti a v Plzni. 

Text a foto: Veronika Nezhodová

Témata: Kryštof, Richard Krajčo, Voxel, Jelen, Michal Hrůza, Ivan Mládek

4,50

čtenáři

hlasuj
zavřít