Film o Freddiem Mercurym bude mít premiéru na Vánoce 2018. Zpěváka hraje Rami Malek

Vydáno 11.09.2017 | autor: redakce

Film Bohemian Rhapsody zachycující nejslavnější kariérné etapu ikonického zpěváka režíruje Bryan Singer a bude uveden 25. prosince 2018. Hlavní roli si ve snímku zahraje Rami Malek, známý ze seriálu Mr. Robot.

Film o Freddiem Mercurym bude mít premiéru na Vánoce 2018. Zpěváka hraje Rami Malek Film o Freddiem Mercurym bude mít premiéru na Vánoce 2018. Zpěváka hraje Rami Malek

První fotografii z natáčení zveřejnili tvůrci 5. září, tedy symbolicky v den, kdy by Freddie Mercury slavil 71. narozeniny. Prohlédnout si ji můžete výše. Film se zaměří na období mezi lety 1970 až 1985. Vrátíme se tedy do doby, kdy se dal Mercury dohromady s Brianem Mayem a Rogerem Taylorem a snímek zachytí i slavné vystoupení Queen na Live Aid. 

RECENZE: Utajený brak: Mariam Ahundová ve své knize tvrdí, že Freddie Mercury nebyl homosexuál

Kandidáty na hlavní roli byli například Johnny Depp nebo Sacha Baron Cohen, nakonec ale dostal přednost šestatřicetiletý Malek. Ten prý ve filmu občas i zpívá, použity ale byly i originální nahrávky s Mercuryho hlasem. Režisér Bryan Singer slibuje, že nepůjde o klasický životopisný film, ale spíše o oslavu všeho, čím Mercury byl. 

Legendární britský rocker zemřel 24. listopadu 1991 poté, co ho léta sužovala nemoc AIDS. Ač se o jeho špatném zdravotním stavu spekulovalo už dříve, teprve den před svou smrtí své onemocnění veřejně oznámil. 

Témata: Freddie Mercury, Queen

zavřít