LIVE: Barbora Poláková vsadila na jednoduchost a spoustu hostů i křtů

Vydáno 22.04.2018 | autor: Hana Bukáčková

Symbolicky v předvečer Dne Země představila Barbora Poláková svoji druhou desku ZE.MĚ. Pozvala si řadu hostů, kteří jsou s ní spjatí. Ti s ní album pokřtili hned několikrát. 

LIVE: Barbora Poláková vsadila na jednoduchost a spoustu hostů i křtů LIVE: Barbora Poláková vsadila na jednoduchost a spoustu hostů i křtů


BARBORA POLÁKOVÁ
LUCERNA MUSIC BAR, PRAHA
21. 4. 2018

Barbora Poláková frčí a zájem o ni neutuchá, jak jinak si vysvětlit přidání třetího koncertu před dva již vyprodané v pražském Lucerna Music Baru? V první večer vsadila na jednoduchou scénu, které dominovalo její jméno či nakreslená podobizna, a také několik hostů, mezi nimiž byli Marie Štipková, Markéta Stehlíková, Petra Nesvačilová, Pavel Liška, Michal Máka ze Supraphonu, režisér klipů Jiří Zeman, pánské smyčcové kvarteto Unique Quartet a děti.

Barbora Poláková interview: Při tvorbě desky jsem si všímala věcí, které ve mně rezonovaly

Oproti koncertu v Lucerna Music Baru z roku 2016 se představila v jiné poloze, nepůsobila tak rozjuchaně, jako když přehrávala debut, ale více procítěně. I složení publika bylo jiné, už v něm nedominovaly tak jednoznačně ženy. Chyběla však vokalistka Katka Sedláková, za kterou museli zaskočit kolegové. S novou deskou přivezla Poláková i aktuální merch, který se vyznačuje pastelovými barvami. 

LIVE: Barbora Poláková dostala Platinové album a vinyl k narozeninám od Pavla Lišky, prozradila i své tajemství

I když Bára není kdovíjaká zpěvačka a nemá takový hlasový rozsah jako její kolegyně, svojí spontánností, energií a nadšením pro věc je mnohdy strčí do kapsy. Koncert okořenila hosty, kteří nepřišli jen pokřít desku, jež byla celý večer zavěšena ze stropu na gumě, ale někteří se zapojili i do písniček, ve kterých na albu zpívají. Dočkali jsme se osvědčené Markéty Stehlíkové v Krávě, smyčcového kvarteta v Kdyby, Sami dva a Na potom i dětského souboru při Vono a Těsně před koncem. Po vzoru Romana Holého a jeho mluvení do synťákového mikrofonu zvala hosty na scénu. Určitě zajímavý prvek, který byl ale nakonec spíš mínusem, protože Báře často nebylo rozumět, kdo právě míří na scénu.

VIDEO: Barbora Poláková natáčela s tanečníky v metru. Singl Vono připomíná novou desku

Drobnou slabinou koncertu bylo uvedení dvou hitovek Vono a 2-8-5 v samotném závěru, poté, co už jsme je v předchozí části slyšeli. Místo toho mohla přidat do playlistu povedenou Nechápu, která s Milo II. nezazněla. Naštěstí do Vono alespoň zakomponovala hitovky Can't Stop The Feeling od Justina Timberlake a Get Lucky od Duft Punk. Tím kapela jen deklarovala hravost a pohotovost, která ji provázela během celého večera.

Koncert ve výsledku působil jako kompaktní celek, ze kterého nevyčnívaly hitovky Nafrněná, Kráva či Po válce, jak by možná kdekdo čekal. Barbora Poláková totiž s každým vystoupením zraje jako víno.

Setlist: 2-8-5, Krosna, Kráva, Turci a pressa, Ego, Po válce, Kdyby, Sami dva, Na potom, Hlava, Nafrněná, Vono, Těsně před koncem, Backstage, Víc než ty, Poď si, Pas, Vono, 2-8-5

Text: Hana Bukáčková, foto: Marek Holoubek

Témata: Barbora Poláková, ZE.MĚ, Nafrněná, Po válce

4,50

čtenáři

hlasuj
zavřít