LIVE: Jak vyprodat Strahov v Ostravě. Večer s Bert & Friends byl fajn, jupí, krásný, nejlepší i nádherný

Vydáno 08.05.2022 | autor: Barbora Kubalová

Bert & Friends konečně mohli vyrazit na své odložené turné z roku 2050. Zavítali i do ostravského klubu Barrák a dokázali, že na tuhle kapelu můžete jít třeba desetkrát a stejně vás to bude bavit pořád, možná ještě víc. A je úplně jedno, jestli hraje před stovkou lidí, nebo před desítkami tisíc.

LIVE: Jak vyprodat Strahov v Ostravě. Večer s Bert & Friends byl fajn, jupí, krásný, nejlepší i nádherný LIVE: Jak vyprodat Strahov v Ostravě. Večer s Bert & Friends byl fajn, jupí, krásný, nejlepší i nádherný

Bert & Friends
Ostrava, Barrák
7. 5. 2022

Přestože jsme do klubu dorazili dlouho před začátkem koncertu, pod nazdobeným blýskavým pódiem už “tábořila” horda fanoušků, kteří nechtěli propásnout ani vteřinu. Výzdoba byla opravdu efektní: hvězdičky, třásně, kytičky, nechyběl ani kakadu Steve. To, co by u každé jiné kapely působilo kýčovitě, je u Bert & Friends nepostradatelnou součástí, která perfektně dokresluje atmosféru.

ROZHOVOR | Bert & Friends: Při nahrávání 2050: Live At Strahov byla největším cílem autenticita. Nejtěžší bylo se nezbláznit

Krátce po deváté hodině klub potemněl a z reproduktorů se ozvalo několikajazyčné uvedení hvězd večera. Za nadšeného řevu plného Strahova se rozezněla skladba Jupíter a fanoušci zobali kapele z ruky od prvního do posledního tónu - ukázali, že umí zpaměti každé slovo, každé tlesknutí. Albert Romanutti hned v úvodu všem přítomným poděkoval, že přišli a oznámil, že jsme pokořili magickou hranici 40 tisíc návštěvníků. A rozjela se ohromná show vskutku stadionových rozměrů. Publikum tančilo mezi záplavami bublin jako v transu a atmosféra byla jedním slovem krásná.

Během kouzelného večera představila kapela úplně všechny své skladby, včetně novinky ze strahovského živáku Moje fuga. Albert Romanutti rozjetou atmosféru nezdržoval dlouhými proslovy, ale bylo znát, že má z přízně publika nefalšovanou dětskou radost. Ke konci večera samozřejmě došlo na největší hity - zatímco Plody moří začaly jako klavírní balada, aby pak roztančily celý klub, Haluzinace se na konci přehoupla do zběsilého tempa Eurohaldy. Následovala ještě skladba Piš mi básně a jako přídavek pak vše zklidnila a zhypnotizovala romantická Amore Mio, se kterou nám dali finální “au revoir”.

Bert & Friends je těleso, které můžete buďto absolutně nechápat, nebo bezmezně milovat, jiná možnost neexistuje. V Barráku se sešla druhá skupina, která je naštěstí čím dál početnější. Kdyby se kapela rozhodla založit si nějaký kult, byl by velmi úspěšný. V Ostravě by určitě zrekrutovali řadu následovníků.

Text: Barbora Kubalová, foto: Lucie Lusiet Levá - archiv Bert & Friends (ilustrační)
Témata: Bert & Friends, turné, Ostrava, Barrák, 2050

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít