LIVE: Slovenská vlajka na pódiu a Ryan Tedder mezi diváky. OneRepublic Bratislavě zahráli své největší hity

Vydáno 08.05.2022 | autor: Barbora Turková

Bratislavská hala Ondreje Nepely se 7. května stala dějištěm několikrát odkládaného koncertu OneRepublic. Parta okolo Ryana Teddera si může konečně naplno užívat evropské turné a fanoušci zase šestici sympaťáků. I přes drobný skluz se bavili celý koncert, na který nezapomene především část diváků, která měla lístky na sezení.

LIVE: Slovenská vlajka na pódiu a Ryan Tedder mezi diváky. OneRepublic Bratislavě zahráli své největší hity LIVE: Slovenská vlajka na pódiu a Ryan Tedder mezi diváky. OneRepublic Bratislavě zahráli své největší hity


OneRepublic
Bratislava, Zimný štadión Ondreja Nepelu
7. 5. 2022

OneRepublic si na své turné přivezli kanadskou zpěvačku Jessiu, která začala přesně o třičtvrtě na osm. Začátek kapely z Colorada byl naplánovaný na půl devátou, ale zimní stadion Ondreje Nepely zhasl až přesně v devět hodin. V tu chvíli se zvedla snad každá druhá ruka s mobilem v ruce.

OneRepublic odpálili v Bratislavě svou show, předskakovala jim Jessia

Skupina koncert začala projekcí, která uvozovala nejnovější desku Human, vše však odstartovala píseň Kids z šest let starého počinu Oh My My. Ti, kdo doufali, že OneRepublic proloží koncert svými největšími hity jako Good Life, Rescue Me, Love Runs Out, Apologize, I Lived nebo Counting Stars, musel být spokojen. OneRepublic patří mezi ty kapely, u kterých budete znát minimálně polovinu setlistu i přesto, že nejste zarytým fanouškem. Jejich skladby totiž bezpečně znáte z rádií a televizí.

Propagujte desku, když na světě umírají lidé…

Největší hity OneRepublic prokládali písničkami ze svých pěti desek, rozhodně se ale nedá říct, že by převažovaly songy z té aktuální, k níž kapela vyrazila na šňůru. Jak ostatně sám řekl zpěvák a skladatel Ryan Tedder, sestavit setlist je pro ně na turné pořádný oříšek a netrvají na tom, že by se měli hrát skladby jen z aktuálního počinu. Skupina je na scéně už dost dlouho, aby věděla, jak to na koncertech funguje, a že fanoušci nejvíce ocení největší pecky.

OneRepublic mají navíc z čeho vybírat, přeci jen první desku Dreaming Out Loud vydali už v roce 2007. Je tak trochu škoda, že nehráli jen svoje písničky, ale i songy, které multitalentovaný Tedder napsal pro jiné interprety. Jednou z nich byla třeba Halo od Beyoncé, která je podle zpěváka nejtalentovanější umělkyní současnosti. Dobře zafungovala i skladba Sucker od Jonas Brothers, na níž se Tedder skladatelsky podílel. Člověk by si až řekl, že je škoda, že song nepatří právě OneRepublic. Naživo se totiž kapele velmi povedla.

Tedder rovněž nezapomněl zmínit, jak těžké bylo v době pandemie tvořit, a především propagovat novou desku Human. „V televizi se mluvilo o tom, kolik lidí zemřelo na covid a my jsme světu měli říkat, že máme nové album,“ svěřil se a dodal, že teď už dala sestava covidu nadobro sbohem. Pandemie tak zapříčinila, že vznikl singl Lose Somebody. „Zavolal jsme svému kamarádovi Kygovi do Norska a udělali jsme tenhle song,“ uvedl další hit z pera OneRepublic Tedder. Ten si to na pódiu ostatně užíval a ohromený byl mimo jiné vysokým hlasem jedné z fanynek. „Teda, to je hlas, fascinující,“ smál se a aktivně komunikoval s publikem.

Radost ale udělal hlavně části fanoušků, kteří měli místa na sezení. U písně Counting Stars se totiž zjevil nečekaně právě u nich. Dokonce si od publika vzal slovenskou vlajku a posléze ji rozprostřel na jednu z beden. Další plusový bod.

V hale Ondreje Nepely mírně haproval zvuk, kdy nebylo Tedderovi občas rozumět, zároveň by se menší mínus dalo najít také v organizaci. Drink jste totiž dostali pouze do vratného kelímku. Jakmile jste si tedy frontu jednou vystáli, mohli jste si do ní jít za pár okamžiků stoupnout znovu, abyste kelímek mohli zase vrátit.

OneRepublic aktuálně míří do Varšavy, už za pár dní, konkrétně 10. května, se ale na kapelu může těšit i české publikum. Kapela zahraje v pražské O2 areně, předskokankou bude opět Jessia.

Text: Barbora Turková, foto: Lucia Farkašová
Témata: OneRepublic, Ryan Tedder, Bratislava, turné, Human, koncert, Jessia

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít