TOP 5 klipů Foo Fighters: Dave Grohl s copánky i parodie hollywoodských filmů

Vydáno 26.06.2017 | autor: David Stoklas

Američtí Foo Fighters patří k těm kapelám, které vizuály neberou pouze jako nutné zlo. Velice často tak k jejich písním vznikají poměrně bizarní, vtipné a inteligentní snímky. Vybrali jsme pět nejzajímavějších jako ochutnávku před pražským koncertem, který proběhne 27. června v O2 areně. 

TOP 5 klipů Foo Fighters: Dave Grohl s copánky i parodie hollywoodských filmů TOP 5 klipů Foo Fighters: Dave Grohl s copánky i parodie hollywoodských filmů

 

WALK

Skladbu s názvem Walk najdete na jejich předposledním albu Wasting Light. Ústřední téma si klip půjčuje ze slavného snímku Volný pád, kde hlavní roli ztvárnil Michael Douglas. Do něho se stylizoval Dave Grohl. Nicméně tak zlý jako ve filmu nebyl. Objeví se zde sice nepříjemný prodavač ve večerce, nevyzpytatelný mexický gang a zklamání v podobě hamburgeru. Závěr však není tak vážný jako zmíněný snímek. Všechno dopadne vtipně, jak bývá u klipů Foo Fighters poměrně častým úkazem.

Foo Fighters vydají v září novou desku. Zpívá na ní prý největší popová hvězda planety

RUN

Poslední klip z dílny Foo Fighters svou bizarností rozhodně za těmi minulými nezaostává ani o kousíček. Tentokrát Dave a spol. zestárli a ze svěžích rockerů se stali unavení dědečkové. Unavení pouze obrazně řečeno. Tato parta rozverných seniorů totiž vyvolá v domově důchodců vzpouru a ústav, kde se pečuje o nemocné a staré, se během několika okamžiků změní na divoký rockový klub.

vložte odkaz, text nemažte

LONG ROAD TO RUIN

Skoro všechny videoklipy této slavné skupiny mají příběh. Existuje sice pár výjimek, ale zrovna ten, jenž doprovází skladbu Long Road To Ruin, mezi ně nepatří. Pohybuje se na pomezí lékařského prostřední a nekompromisního světa showbyznysu. Nechybí samozřejmě milostné pletichy a drama. Asi hlavním poznatkem, který si může Dave z tohoto klipu odnést, je ten, že by si nikdy neměl nechávat narůst kotlety.

TOP 10 nejočekávanějších zahraničních desek roku 2017: Depeche Mode, Foo Fighters, Marilyn Manson, Taylor Swift a další

LEARN TO FLY

Klip ke skladbě Learn To Fly samozřejmě nemůže ve výběru chybět. Kromě členů Foo Fighters, z nichž si každý střihl hned několik rolí, se tu objevuje i Jack Black se skupiny Tenacious D. Videoklip se odehrává na palubě velkého dopravního letadla a jak se dá čekat, cesta není tou klasickou leteckou rutinou. Obzvlášť Dave Grohl je v roli mladé zpěvačky a kytaristky obzvlášť rozkošný.

THE PRETENDER

Tento song je patrně jejich nejprovařenější a paradoxně ho doprovází ne zrovna okázalý vizuál. Klipy s příběhem jsou samozřejmě zajímavé. Nicméně občas je potřeba jít na dřeň a naopak vsadit na jednoduchost. Tentokrát se vydáváme do obrovské haly, kde před červeným pozadím hraje v hlavní roli rock’n’roll, žádné vedlejší role nejsou.

Témata: Foo Fighters, Dave Grohl, rock, koncerty

zavřít