Tremonti v brněnském klubu Semilasso představí své čtvrté studiové album

Vydáno 14.11.2018 | autor: Magda Šotolová

Kytarista a zpěvák Mark Tremonti, zakladatel Creed a Alter Bridge, míří se svou kapelou Tremonti do brněnského klubu Semilasso. Už 16. listopadu zde představí nejen aktuální desku A Dying Machine, ale i výběr toho nejlepšího ze všech předchozích nahrávek.

Tremonti v brněnském klubu Semilasso představí své čtvrté studiové album Tremonti

Americký kytarista Mark Tremonti patří již řadu let mezi absolutní špičku na metalové scéně. Tuto pozici si během dvou desetiletí vydobyl nejen fungováním v Alter Bridge a Creed, kde stál u zrodu většiny největších hitů těchto dvou skupin, ale i díky svému sólovému projetu Tremonti. Během dosavadní kariéry prodal více než 40 milionů nahrávek a obdržel řadu prestižních cen, mezi kterými nechybí ani Grammy.

LIVE: Alter Bridge ve Foru Karlín vynikali muzikantskou precizností

Od vzniku Tremonti v roce 2012 on a jeho kolegové Eric Friedman (kytara, basa) a Garrett Whitlock (bicí) nahráli celkem čtyři alba. Vše odstartoval debut All I Was, který se na trhu objevil v červenci roku 2012. O tři roky později následovalo album Cauterize, kterému se velmi dobře dařilo v řadě žánrových hitparád. Svoji silnou pozici kapela zpečetila v roce 2016 titulem Dust. Právě s tímto albem se poprvé představila živě i fanouškům v České republice, kteří ji přijali s nadšením.

V letošním roce Mark Tremonti vytvořil působivý koncept i doprovodný román pro čtvrté studiové album. Aktuální studiovka A Dying Machine, která vyšla 8. června u společnosti Napalm Records, je zároveň prvním koncepčním albem v jeho kariéře. Skladby jsou inspirovány příběhem, který se zrodil během posledního turné Alter Bridge a který se odehrává na přelomu příštího století, kdy se lidé a vyrobené bytosti, nazvané "vessels" (nádoby), pokoušejí o společnou existenci. Román, jehož autory jsou Mark Tremonti a John Shirley, má u fanoušků velký úspěch a lze jej objednat na www.marktremonti.com.

Kdo sleduje kariéru Marka Tremonti, moc dobře ví, že síla jeho písní je především v jejich živém podání. Přesvědčit se o tom budeme moci opět již 16. listopadu, kdy se kytarista se svou kapelou představí v brněnském klubu Semilasso. Jako speciální hosté vystoupí francouzští Disconnected a angličtí The Raven Age.

tz, Magda Šotolová, foto Ivana Niwyiben Kováčová

Témata: Tremonti, Creed, Alter Bridge

zavřít