Zemřel Deon Estus, bývalý basák George Michaela

Vydáno 14.10.2021 | autor: redakce

Zemřel americký muzikant Deon Estus, který se proslavil především svou spoluprací s Georgem Michaelem. Ve zpěvákově skupině Wham! hrál na baskytaru. Zesnul 11. října ve svých 65 letech.

Zemřel Deon Estus, bývalý basák George Michaela Zemřel Deon Estus, bývalý basák George Michaela

Zpráva o úmrtí Jeffery Deona Estuse byla oznámena na jeho sociálních sítích. Oficiální kondolence rodině byla zveřejněna mimo jiné na facebooku zesnulého George Michaela. „Jsem velmi smutný, že tady Deon už není. Nebyl jen neuvěřitelně talentovaný baskytarista, který byl ve svých kruzích velmi respektovaný, ale také velmi milovaný a ceněný člen Wham!“

SMRT SI ŘÍKÁ ROCK'N'ROLL: George Michael - rebel s ušlechtilou duší

„Jeho přátelé a další muzikanti dnes sdílí vzpomínky na něj. ‚Ze všeho si dělal legraci. Šampaňské v ledu, frisbee a nekončící smích.‘ Jeho krásná duše a talent nám budou velmi chybět,“ stojí ve zprávě. Estus se podílel na prvních dvou sólových albech George Michaela a byl členem jeho doprovodné kapely až do zpěvákově smrti v roce 2016. Nejvýraznější osobního úspěchu dosáhl tento rodák z Detroitu v roce 1989 se singlem Heaven Help Me, na němž zní i Michaelův hlas. Dostal se na páté místo v Billboard Hot 100 a významně pomohl prodeji Estusova jediného sólového alba Spell, jež vyšlo v témže roce.

Kromě George Michaela spolupracoval uznávaný basista, ale i zpěvák a skladatel Deon Estus s Tinou Turner, Frankem Zappou, Marvinem Gayem, Georgem Clintonem, Eltonem Johnem nebo Annie Lennox

Příčina muzikantova úmrtí nebyla specifikována. Zanechal po sobě partnerku Brendu Kaye Pearce, se kterou žil čtyři roky.

red, foto: FB George Michael, Twitter Deon Estus
Témata: Deon Estus, George Michael, smrt

zavřít