Good Charlotte

Vydáno 07.01.2012 | autor: Marta Šindlauerová

Good Charlotte Good Charlotte

 

Good Charlotte je americká rocková skupina z Waldorfu v Marylandu, založená roku 1996. Současná sestava vypadá takto: Joel Madden (zpěv), jeho dvojče Benji Madden (sólová kytara, doprovodné vokály), Paul Thomas (baskytara), Billy Martin (doprovodná kytara, klávesy) a Dean Butterworth (bicí).

Všichni původní členové spolu navštěvovali stejnou střední školu a založení uskupení podobně smýšlejících fandů do hudby tak bylo nasnadě. Zpočátku hráli po menších festivalech a hospodách, vydali i dvě EP. Debutové eponymní album vyšlo roku 2000. Pravé rockové slávy se dočkali až s vydáním druhé řadovky The Young and the Hopeless, které se prodalo skoro pět milionů kusů, i díky průlomovému singlu Lifestyles of the Rich and Famous, který dobyl hitparády nejen v domovině, ale mnohých zemích. Z této desky také pochází dodnes populární pecky jako The Anthem či Girls & Boys. 

Třetí počin The Chronicles of Life and Death už vydávali Good Charlotte jako slavná kapela, očekávání proto byla vysoká. Příliš se je ale nepodařilo naplnit - deska získala smíšené  ohlasy, možná i kvůli lehkému odklonu od zvuku předchozích prací. Nicméně právě z této desky vzešel notoricky známý hit I Just Wann Live, který se stal nakonec vůbec nejznámější písničkou od GC. U kritiků to bylo lepší s další řadovkou Good Morning Revival, skvělé to bylo i s prodeji. Toto dílo obsahuje i skvělé hity The River, kde si zahostovali zpěvák z Avenged Sevenfold a kytarista Synyster Gates, Keep Your Hands Off My Girls a také lehkou odbočku do jiného žánru Dance Floor Anthem. Kapela zažívala své nejlepší časy. Sešup dolů zažili ale hned vzápětí s pátou deskou Cardiology (2009). Poté si kapela pánové dali pauzu, která trvala až do roku 2016, kdy vyšla zatím poslední studiovka Good Charlotte s názvem Youth Authority.

Joel Madden byl od roku 2004 s herečkou Hilary Duff, od roku 2006 se pak začal stýkat s další herečkou Nicole Richie, se kterou je dodnes a má s ní dvě děti. Benji Madden randil s Paris Hilton a nyní je ženatý s herečkou Cameron Diaz.

Diskografie:
Good Charlotte (2000)
The Young and the Hopeless (2002)
The Chronicles of Life and Death (2004)
Good Morning Revival (2007)
Cardiology (2010)
Youth Authority (2016)

Další články interpreta

zavřít