Album, turné i kniha. Lucii letos čeká nabitý rok

Vydáno 24.03.2021 | autor: Andrea Štipčáková

Skupinu Lucie čeká nabitý rok. V průběhu měsíce května vydá fotoknihu a symfonické album, vrcholem její hudební sezóny pak bude Lucie v opeře tour, na kterém formaci doprovodí symfonický orchestr.

Album, turné i kniha. Lucii letos čeká nabitý rok Album, turné i kniha. Lucii letos čeká nabitý rok

Členy kapely Lucie čeká jeden z jejích nejnáročnějších roků. Momentálně připravují vydání fotoknihy, na kterou skupina vybírala příspěvky z asi deseti tisíc snímků, a nového alba se symfonickým orchestrem, jež by mělo vyjít už v průběhu měsíce května. Jak prozradil v chystaném rozhovoru pro iREPORT Robert Kodym, Lucie oblékla do symfonického kabátu i nové písně z desky EvoLucie a fanoušci se dočkají také jednoho překvapení.

ROZHOVOR | Lucie: Zjistili jsme, že máme asi osm fanoušků po celém světě! (1. část)

Na albu i turné s Lucií pracuje Kryštof Marek. Jak řekl Michal Dvořák, kapela si ho váží pro jeho neskutečnou pestrost a pokoru k věcem, které dělá, nebo se k nim hudebně vyjadřuje. Pro chystanou šňůru zaranžoval všechny písně.

Jak formace v rozhovoru také uvedla, aktuální Lucie v opeře bude rockovější. Zatímco před několika lety šlo o unplugged koncert, na podzim se do toho kapela pořádně obuje a fanouškům zahraje elektronicky, samozřejmě za podpory Filharmonie Hradce Králové. Show se tak ocitne někde v polovině mezi klasickým a rockovým koncertem.

Členové skupiny Lucie se shodují, že jednou z největších a nejnáročnějších inovací byla příprava samotné organicky dynamické scény, která využívá nejnovější technologie z oblasti zvuku i vizuálních efektů a zároveň osvědčené divadelní principy. „Na scéně, kterou chceme fanouškům představit, jsme pracovali bezmála rok. Práce to byla náročná, ale krásná a věříme, že to bude stát za to. Je to pro nás speciální projekt, proto chceme, aby i naši fanoušci z něj měli výjimečný zážitek," zdůrazňuje Lucie.

Kapela Lucie je nominovaná v anketě Žebřík hned ve dvou kategoriích - Skupina roku a Videoklip roku. Výsledky budou vyhlášeny 21. května 2021 v areálu DEPO2015 v Plzni.

Text: Andrea Štipčáková, Jarda Hudec, TZ, foto: archiv iREPORT
Témata: Lucie, Lucie v opeře, Kryštof Marek, Michal Dvořák, Robert Kodym

zavřít