Brit Awards mohou získat Rihanna, Skepta, Little Mix i David Bowie, Beyoncé vyzve její sestra Solange

Vydáno 15.01.2017 | autor: Josef Martínek

Brit Awards letos nemají tak jasného favorita jako například v loňském roce, kdy si předávání podmanila Adele se svou deskou 25. Tentokrát získali tři interpreti shodně po třech nominacích - jsou jimi Skepta, Little Mix a také Rihanna. Ceny budou předány 22. února v londýnské O2 Aréně. 

Brit Awards mohou získat Rihanna, Skepta, Little Mix i David Bowie, Beyoncé vyzve její sestra Solange Porazí Solange svou slavnější sestru Beyoncé?

Girlband Little Mix momentálně boduje se svou novou deskou Glory Days, když už pět týdnů nepřetržitě kraluje britské hitparádě. A úspěch promluvil i do hlasování akademie - děvčata mohou získat cenu pro nejlepší britskou skupinu nebo uspět s hitem Shout Out To My Ex mezi singly či videoklipy. 

Uplakaná Adele sebrala čtyři Brit Awards a podpořila Keshu. Davidu Bowiemu vzdala hold Lorde

Dalším spolufavoritem je Skepta, představitel tanečního žánru grime, jehož album Konichiwa bylo loni oceněno Mercury Prize. Kromě kategorie alb má želízko v ohni také mezi muži a překvapivě se probojoval i do pětice nejlepších nováčků. Aktuální deska je přitom už jeho čtvrtou studiovkou. 

Nezvyklým jevem je, že se na čelo nominační listiny dostal umělec mimo britskou scénu. Rihanna to dokázala i díky tomu, že hostovala v hitu Calvina Harrise This Is What You Came For. Ten bojuje o trofej mezi singly i klipy, Rihanna samotná pak může zabodovat v kategorii zahraničních zpěvaček. Tam jí budou stát v cestě i obě sestry Knowlesovy - kromě slavnější (a favorizované) Beyoncé také mladší Solange

vložte odkaz, text nemažte

Opomenut pochopitelně nemohl být ani David Bowie, který je nominován na nejlepšího britského zpěváka i mezi alby zásluhou rozlučkové nahrávky Blackstar. V nominacích nechybí také Ellie Goulding, Craig David, Emeli Sandé, Coldplay, Adele, James Arthur, Twenty One Pilots, Drake a řada dalších známých jmen. Kompletní přehled kandidátů na letošní Brit Awards najdete na webu cen

Témata: Brit Awards, Rihanna, Little Mix, Skepta, Beyoncé, Solange, Calvin Harris, David Bowie

zavřít