Cenu Apollo získal dné za desku These Semi Feelings, They Are Ewerywhere

Vydáno 03.03.2017 | autor: redakce

Držitelem šesté výročí ceny Apollo se na základě hlasování takzvané úzké poroty stal producent Ondřej Holý alias dné se svým albem These Semi Feelings, They Are Ewerywhere. Cenu převzal na vyhlášení v pražském Royalu 2. března. 

Cenu Apollo získal dné za desku These Semi Feelings, They Are Ewerywhere Vítězem ceny Apollo se stal dné. Foto: Klára Moravcová

Holý zvítězil v konkurenci hudebníků jako Lenny, Priessnitz, Midi Lidi, Lazer Viking, Kovadlina či Prago Union. Součástí výhry je i šek na 60 tisíc korun, který každoročně vítězi uděluje partner akce, jímž je Ochranný svaz autorský.

Cenu Apollo si z pražského Royalu odnesli Please The Trees

Během večera hudebně vystoupilo šest ze sedmi nominovaných, přičemž každý zahrál po dvou písničkách. Práva na živé představení své tvorby se zřekla pouze skupina Kovadlina. Ta sice byla v Royalu přítomna, odmítla ale vystoupit na protest organizaci OSA, která celou akci zaštiťuje. 

Ceny české hudební kritiky Apollo se poprvé předávaly za rok 2011, na Nové scéně Národního divadla tehdy uspěl písničkář a raper Bonus s deskou Náměstí míru. Albem roku 2012 se v klubu SaSaZu stalo The Escapist Borise Carloffa, o rok později si v La Loce cenu Apollo převzali Bratři Orffové za nahrávku Šero. Cenu za rok 2014 si v pražském klubu Podnik převzal Adrian T. Bell s albem Different World. Vloni se pak cena Apollo poprvé předávala v pražském klubu Royal, kde zvítězili Please The Trees s albem Carp.

Témata: Apollo, dné, Lenny, Prago Union, Midi Lidi, Priessnitz, Kovadlina, Lazer Viking

zavřít