Coldplay údajně chystají experimentální album. Co všechno o něm víme?

Vydáno 21.10.2019 | autor: redakce

Po světě se začínají objevovat podivné plakáty, které naznačují, že bychom se co nevidět mohli dočkat nové desky Coldplay. Podle všeho by měla být značně experimentální.

Coldplay údajně chystají experimentální album. Co všechno o něm víme? Coldplay údajně chystají experimentální album. Co všechno o něm víme?

Podivně tajemné plakáty se začínají zjevovat na různých místech světa. Vypadají jako z dob dávno minulých, ale jsou na nich členové Coldplay.

Billboardy se objevily na různých místech v Madridu, Berlíně, Hong Kongu nebo v Mnichově. Naznačují vydání nové desky? Vypadá to tak. Coldplay naposledy vydali A Head Full of Dreams v roce 2015. Minulý listopad následovalo krátké EP pod novým názvem Los Unidades a o měsíc později živák Dreams. Na další regulérní Coldplay album fanoušci stále čekají.

TOP 15 nejpamátnějších koncertů u nás (II.): Paul McCartney, Madonna, Depeche Mode, Linkin Park i Coldplay

Podle Jamese Cabootera z Daily Star, který má kontakty v hudebním průmyslu, by měli mít Coldplay k dispozici dokonce dvě alba. Jedno by mělo vyjít teď v listopadu, druhé v roce 2020. Na turné by měli vyrazit až po vydání druhé nahrávky Podle stejného zdroje by měla být první deska experimentálnější, než je u skupiny zvykem. Ta druhá už prý bude klasický mainstreamový pop, na který jsme zvyklí.

Častý spolupracovník Coldplay, Mat Whitecross, v nedávném rozhovoru prozradil, že s příštím albem kapela fanoušky "dost překvapí", což jen podporuje spekulace o experimentech.

RECENZE: Coldplay se v dokumentu A Head Full Of Dreams odhalili, pobavili i zazpívali

Na plakátech, které se po světě objevují, jsou členové kapely spolu s německým filozofem Friedrichem Nietzschem. Je tam také datum 22. listopadu 1919. Niezsche zemřel v roce 1900, takže se nám nejspíš snaží naznačit, že experimentální novinka vyjde 22. listopadu 2019.

Internetem koluje také zvěst, že by album mělo mít devět skladeb, z nichž na jedné se podíleli Daft Punk. Ale to jsou informace, které se nepodařilo ověřit z vícero zdrojů.

Text: ah

Témata: Coldplay, nová deska, album, A Head Full of Dreams, experiment

zavřít