Coldplay zahráli dvě nové písně naživo a oznámili termíny turné

Vydáno 23.11.2015 | autor: Ondřej Bambas

Už za dva týdny vyjde nové album Coldplay. V rámci živě přenášeného koncertu prostřednictvím služby Tidal představila kapela titulní skladbu a také song Up & Up.

Coldplay zahráli dvě nové písně naživo a oznámili termíny turné Chris Martin během koncertu Coldplay

Původně se měl koncert v Belasco Theater v LA konat v pátek 13. listopadu. Kvůli nešťastným událostem v Paříži bylo vystoupení odloženo a proběhlo v náhradním termínu v sobotu 21. listopadu.

Coldplay už dříve zveřejnili pilotní singl Adventure Of A Lifetime, k němuž bude brzy (27. 11.) uveřejněn také videoklip, v němž se pomocí počítačové animaci členové převtělí do opic. Na losangelském vystoupení nyní představili skladbu A Head Full Of Dreams a celou show uzavřeli písní Up & Up. Tu uvedl Chris Martin slovy: "Tohle je ten typ songu, který jsme napsali po patnáctiletém čekání." Poslechněte si novinku níže a posuďte, zda se vyplatilo čekat. Ale pospěšte si, než bude neoficiální nahrávka z YouTube odstraněna. Zazněla i další nová písnička Amazing Day, ale tu už fanoušci nějakou dobu znají.

AUDIO: S Coldplay budou na nové desce zpívat Beyoncé i Noel Gallagher. Poslechněte si první singl

Album A Head Full Of Dreams vychází 4. prosince a najdeme na něm jedenáct písní. Na desce se objeví také hosté Beyoncé, Noel Gallagher, Merry Clayton nebo Tove Lo. V jedné písní zazní také hlas Martinovy bývalé manželky Gwyneth Paltrow.

Coldplay zároveň oznámili k podpoře novinky první koncerty světového turné. Doposud je známo 20 termínů, v rámci nichž navštíví 14 zemí v Latinské Americe a Evropě. Česká republika bohužel na seznamu chybí. Například mezi Amsterdamem a Berlínem má ale kapela pět dní volno a jak se zdá, další termíny přibydou. První koncert A Head Full Of Dreams Tour proběhne 31. března v Buenos Aires a zatím poslední ohlášená show je naplánovaná na 5. července do dánské Kodaně. Nejblíže naší zemi budou 29. června, kdy vystoupí na berlínském Olympiastadionu. Hromadný předprodej pro Evropu začíná v pátek 27. listopadu.

 

Ondřej Bambas, foto: Rolling Stone

zavřít