Depeche Mode chystají album a turné, zahrají i v České republice

Vydáno 04.10.2022 | autor: redakce

Depeche Mode se vrátí do České republiky. V červenci příštího roku zahrají svou doposud největší show na pražském Letišti Letňany v rámci turné Memento Mori, na které vyrazí na podporu svého patnáctého studiového alba. Na to se jejich příznivci mohou těšit na jaře 2023. Půjde o jejich první nahrávku po smrti Andrew Fletchera.

Depeche Mode chystají album a turné, zahrají i v České republice Depeche Mode chystají album a turné, zahrají i v České republice

Dave Gahan a Martin Gore za doprovodu svých koncertních spoluhráčů vyrazí 23. března na speciální limitovanou sérií koncertů v severoamerických arénách, než se vydají do Evropy na letní stadionové turné. Podívají se do Paříže, Berlína nebo Milána a co je pro českého fanouška důležité, i do Prahy. Na Letišti Letňany svou doposud největší show kapela odehraje 30. července 2023.

Andrew Fletcher – Nikdy se výrazně nepodílel na skládání písní Depeche Mode, měl však klíčovou roli v záležitostech kapely mimo jeviště

Na turné vyrazí sestava na podporu patnáctého studiového alba Memento Mori, které vyjde na jaře příštího roku. „Na tomto projektu jsme začali pracovat na počátku pandemie a jeho témata byla přímo inspirována touto dobou. Po Fletchově smrti jsme se rozhodli pokračovat, protože jsme si jisti, že by si to přál, a to projektu skutečně dodalo další význam," uvedl Martin Gore.

Půjde o první desku Depeche Mode po smrti Andrew Fletchera. „Fletchovi by se toto album líbilo. Opravdu se těšíme, až se o něj s vámi budeme moci brzy podělit, a nemůžeme se dočkat, až vám ho příští rok představíme na koncertech," dodal Dave Gahan.

Memento Mori Tour bude devatenáctým turné Depeche Mode a prvním po více než pěti letech. Poslední koncertní série Global Spirit Tour byla dosud nejdelší a patřila k nejvýdělečnějším turné roku, kdy kapela během 130 koncertů v Evropě a Severní Americe zahrála více než třem milionům fanoušků.

TZ Live Nation, foto: Anton Corbijn, FB Depeche Mode
Témata: Depeche Mode, Dave Gahan, Martin Gore, Andrew Fletcher, Memento Mori, turné, album

zavřít