Depeche Mode v říjnu zřejmě oznámí nové album a turné

Vydáno 17.09.2022 | autor: redakce

Depeche Mode chystají velké oznámení. Dne 4. října je v Berlíně naplánovaná tisková konference, na které podle všeho oznámí vydání nového alba a také data turné, které na něj bude navazovat. Půjde o první desku, kterou kapela vydá od smrti Andrew Fletchera.

Depeche Mode v říjnu zřejmě oznámí nové album a turné Depeche Mode v říjnu zřejmě oznámí nové album a turné

Dave Gahan a Martin Gore fanouškům velmi pravděpodobně již brzy nabídnou novou hudbu. Před několika týdny byli spatřeni v nahrávacím studiu, nyní oznámili, že na 4. října plánují v Berlíně tiskovou konferenci. Jejím obsahem podle všeho bude oznámení vydání desky, první bez Andrew Fletchera, a dat turné.

RECENZE: Náboženství jménem Depeche Mode ve filmu, který fanoušky dojme k slzám

„Nacházíme stabilitu v tom, co známe a milujeme, a soustředíme se na to, co dává našim životům smysl,“ uvedla dvojice v nedávném příspěvku na svých sociálních sítích. Spekuluje se, že na nové desce bude minimálně osm skladeb.

Své doposud poslední studiové album vydali Depeche Mode v roce 2016 pod názvem Spirit. V rámci něj vyrazili na turné Global Spirit, v rámci kterého navštívili 24. května 2017 také Českou republiku.

Andrew Fletcher – Nikdy se výrazně nepodílel na skládání písní Depeche Mode, měl však klíčovou roli v záležitostech kapely mimo jeviště

V pouhých šedesáti letech letos v květnu zemřel klávesista a zakládající člen sestavy Andrew Fletcher. „Měl srdce ze zlata a byl tu pro vás, když jste to potřebovali. Skvěle se s ním povídalo, měl výborný smysl pro humor,“ uvedli na jeho adresu zbylí členové Depeche Mode. Vedle hraní se zaměřoval také na manažerskou činnost kapely – byl jejím mluvčím. Říkalo se o něm rovněž, že byl tím, kdo usměrňoval v autorských roztržkách Davea Gahana a Martina Gora.

red, foto: FB Depeche Mode
Témata: Depeche Mode, Dave Gahan, Martin Gore, Andrew Fletcher, album

zavřít