Donald Trump podle Queen není šampion. Prezidentský kandidát opakovaně zneužil jejich hit

Vydáno 20.07.2016 | autor: redakce

Přestože už před časem se žijící členové kapely Queen vymezili vůči Donaldu Trumpovi, který bez povolení používá jejich hit We Are The Champions na politických akcích, ten si píseň přisvojuje dál. Naposledy na republikánském Národním shromáždění v Clevelandu. 

Donald Trump podle Queen není šampion. Prezidentský kandidát opakovaně zneužil jejich hit Queen kampaň Donalda Trumpa nepodporují

"Jsme frustrovaní opakovaným neoprávněným použitím naší písně i po předchozí žádosti, kdy jsme vyzývali, aby od jejího přehrávání v rámci kampaně upustil. Pan Trump ji očividně ignoroval," nechala se slyšet kapela. Ta už v červnu veřejně prohlásila, že Trumpovi povolení k využití skladby We Are The Champions nedala a prý by tak ani nikdy neučinila. 

Donald Trump naštval po Adele i Rolling Stones. Jeho zvolení je noční můra, říká Keith Richards

Prezidentský kandidát si s autorskými právy příliš hlavu neláme. V poslední době se umělci, kteří si stěžují na stejný problém jako Queen, množí jako houby po dešti. S podobným jednáním se setkali i Rolling Stones, Aerosmith nebo Adele

vložte odkaz, text nemažte

Trump se tedy nemůže divit, že sympatie těchto hudebníků si zatím nezískal. "Dovedete si představit, že by se Donald Trump stal prezidentem USA? Je to jako strašlivá noční můra," uvedl před časem Keith Richards.

NME, jm

Témata: Donald Trump, Queen, Freddie Mercury, Adele, Rolling Stones, Aerosmith, Keith Richards

zavřít