Kanye West oznámil kandidaturu na prezidenta

Vydáno 06.07.2020 | autor: Andrea Štipčáková

Kanye West se bude v příštích amerických volbách ucházet o post prezidenta USA. Rapper novinku oznámil na svém twitterovém účtu, zatím však není jasné, zda splnil všechny náležitosti, aby mohl do boje proti Donaldu Trumpovi vstoupit.

Kanye West oznámil kandidaturu na prezidenta Kanye West oznámil kandidaturu na prezidenta

„Musíme začít plnit slib, který jsme dali Americe. A to ten, že budeme věřit Bohu, sjednotíme své vize a vybudujeme svou budoucnost. Budu kandidovat na prezidenta Spojených států,“ uvedl Kanye West.

Kanye West by chtěl, aby o něm vznikl film. Hrát ho má běloch

Rozhodnutí manžela Kim Kardashianové se líbí i výrobci elektromobilů Elonu Muskovi, který rappera krátce po jeho oznámení na dálku podpořil. Palce budou Kanyemu Westovi v případě jeho kandidatury držet i miliardář Mark Cuban nebo herec Alfonso Herrera.

Zda však bude moci Kanye West na prezidenta skutečně kandidovat, zatím není jasné. Zdá se totiž, že ještě není zaregistrovaný u Federální volební komise, což by při kandidatuře na prezidenta musel být.

Možná tak jde z jeho strany pouze o vtípek, nebo o pokus ublížit Joeovi Bidenovi, který je odborníky považován za největšího soupeře Donalda Trumpa. A právě se současným americkým prezidentem má Kanye West velmi dobré vztahy.

Text: Andrea Štipčáková

Témata: Kanye West, prezident, Donald Trump, Joe Biden, Mark Cuban, Alfonso Herrera

zavřít