Metallica se vrací do České republiky, přijedou i Five Finger Death Punch

Vydáno 16.06.2021 | autor: redakce

Prague Rocks čeká příští rok už třetí ročník. I tentokrát přiveze do České republiky ty největší rockové a metalové hvězdy včetně legendární Metalliky, která naposled Prahu navštívila před dvěma lety. Půjde o jediný koncert formace ve střední a východní Evropě.

Metallica se vrací do České republiky, přijedou i Five Finger Death Punch Metallica se vrací do České republiky, přijedou i Five Finger Death Punch

Metalliku založili v roce 1981 bubeník Lars Ulrich a kytarista a zpěvák James Hetfield, a za těch 40 let už stihli téměř všechno. Dokonce vydali vlastní whisky. Do České republiky dorazí kapela v létě 2022, kdy vystoupí pouze na několika evropských festivalech. V Praze zahraje konkrétně 22. června v Letňanech. Lístky se budou pohybovat v cenovém rozmezí od 1990 do 3490 korun, do prodeje pak půjdou 1. července.

15. června: Kodaň, Dánsko
17. června: Landgraaf, Nizozemsko
19. června: Florencie, Itálie
22. června: Praha, Česká republika
1. července: Werchter, Belgie
6. července: Madrid, Španělsko
8. července: Lisabon, Portugalsko

Metallica přilákala do Letňan přes 70 tisíc lidí. Znovu zahrála i Jožina z bažin

Z Las Vegas přijede na pražský festival také kapela Five Finger Death Punch, která byla založena oproti zde zmíněným uskupením teprve v roce 2008, ale během této relativně krátké doby stihla vydat již osm studiových alb, kterými se dostala do povědomí většiny metalových fanoušků. Charismatický hlas zpěváka Ivana Moodyho, doplní Zoltan Bathory, Chris Kael, Charlie Engen a Andy James.

Poslední z hlavních vystupujících jsou američtí Red Fang, kteří se dali dohromady v roce 2005 v Portlandu, a mají pro nás nachystaný výběr toho nejlepšího z jejich pěti studiových alb, v rámci kterých vznikly jejíchž nejznámější nahrávky“Wires” nebo “Prehistoric Dog”. Kapela dorazí ve složení Bryan Giles, Aaron Beam, David Sullivan a John Sherman.

TZ, foto: Matěj Fiala, Lukáš Knoll, archiv iREPORT, Universal Music
Témata: Metallica, Five Finger Death Punch, Red Fang, Prague Rocks

zavřít