Nejočekávanější zahraniční alba roku 2022 (II.): V plánu mají nová alba vydat Bring Me The Horizont, Megadeth nebo Taylor Swift

Vydáno 16.03.2022 | autor: Andrea Štipčáková

Zatímco v prvním díle nejočekávanějších alb roku 2022 jsme se věnovali spíše rockovým a metalovým interpretům. Ty neopomeneme ani ve druhém, v něm však dáme prostor také popovějším umělcům. I v tomto žánru totiž vyjdou desky, které by měly být zmíněny. Mezi nimi například novinky od Dua Lipy nebo Charlie XCX. Z dalších hudebníků zmíníme Bring Me The Horizon, Five Finger Death Punch nebo Megadeth.

Nejočekávanější zahraniční alba roku 2022 (II.): V plánu mají nová alba vydat Bring Me The Horizont, Megadeth nebo Taylor Swift Nejočekávanější zahraniční alba roku 2022 (II.): V plánu mají nová alba vydat Bring Me The Horizont, Megadeth nebo Taylor Swift


Charlie XCX – Crash (18. března)

Už v pátek 18. března spatří světlo světa deska Crash zpěvačky Charlie XCX. Jak uvedla, písně na ní budou rádiovější než ty předchozí. Zároveň už nebudou tak popové, interpretka totiž vždycky milovala electro, které v nových skladbách hraje prim. Jako ochutnávku poslala fanouškům už dříve song Good One, jež okamžitě obsadil první příčky hitparád.

Nejočekávanější zahraniční alba roku 2022 (I.): Nové nahrávky chystají Rammstein, Metallica, Slipknot i Ozzy Osbourne

Bring Me The Horizon

Post Human: Survival Horror mělo být prvním z řady čtyř EP, které chtěli Bring Me The Horizon v roce 2020 vydat. Další nahrávky však světlo světa nespatřily. Kapela místo toho začala prozkoumávat různé styly a jak prozradil klávesista Jordan Fish, její novinky budou nyní více ovlivněny emo a screamo. Ačkoliv band desku zatím neoznámil, očekává se to v nejbližších týdnech.

Five Finger Death Punch

Ani u Five Finger Death Punch zatím neznáme přesné datum vydání desky. Jak ale potvrdil v květnu minulého roku kytarista Zoltan Bathory, kapela na nahrávání usilovně pracovala. A to nejen zbrusu nových skladeb. Údajně totiž letos plánuje pustit ven i znovu natočenou verzi svého debutového alba The Way of the Fist z roku 2007.

Chris Kael (Five Finger Death Punch) interview: Teď už žiju jenom stylem sex, milkshaky a proteiny

Machine Gun Kelly – Mainstream Sellout

Rapper, který se stal pop-punkovou superstar. Machine Gun Kelly na začátku letošního roku prozradil, že se jeho fanoušci mohou těšit na CD s názvem Mainstream Sellout. Má být kytarovější než jeho předchozí nahrávky.

Taylor Swift

Taylor Swift se rozhodla poté, co přišla o práva na svá alba, vydat všech šest nahrávek znovu. Loni stihla natočit desky Fearless a Red a očekává se, že tento rok bude v trendu pokračovat. Fanoušci sází na Reputation a 1989, tak uvidíme, zda se jejich odhady potvrdí.

RECENZE: Rok 2020 z Taylor Swift smyl pompéznost popu. Novinka Evermore je pestřejší než mladší sestra Folklore

Megadeth – The Sick, the Dying… and the Dead!

Od posledního alba Megadeth už uplynul nějaký ten čas. Po šesti letech se však fanoušky kapely konečně dočkají nových skladeb. Už na jaře by totiž sestava měla vydat desku The Sick, the Dying… and the Dead! Titulní skladba alba byla inspirována dýmějovým morem ve 14. století a jak prozradil Mustaine, některé riffy na desce pochází z jeho vlastního „katalogu“, který si již několik let tvoří.

Smashing Pumpkins

Před dvěma lety vydali Smashing Pumpkins dvacetipísňové album Cyr, které se letos údajně chystají předčít. Jak uvedl Billy Corgan, novinka by měla obsahovat skladeb třiatřicet. Tak se necháme překvapit, zda formace své slovo dodrží a fanouškům takovou nálož skutečně dopřeje.

Dua Lipa

Jedna z největších popových ikon současnosti Dua Lipa má na svém kontě zatím dvě nahrávky. Nechala se však slyšet, že pracuje na třetím, které by dokonce mohlo vyjít už letos. Více toho zpěvačka zatím prozradit nechtěla, zaručeně by však ráda navázala na úspěch předchozích alb.

Text: Andrea Štipčáková, foto:
Témata: Charlie XCX, Bring Me The Horizon, Five Finger Death Punch, Machine Gun Kelly, Taylor Swift, Megadeth, Smashing Pumpkins, Dua Lipa

zavřít