Metallica a San Francisco Symphony vydají živé album S&M2. Fanouškům poslali ochutnávku Nothing Else Matters

Vydáno 16.07.2020 | autor: redakce

Legendární kapela Metallica a symfonický orchestr San Francisco Symphony vydají 28. srpna společné živé album S&M2. Jeho součástí budou i skladby All Within My Hands a Nothing Else Matters, které příznivcům poslali jako ochutnávku.

Metallica a San Francisco Symphony vydají živé album S&M2. Fanouškům poslali ochutnávku Nothing Else Matters Metallica a San Francisco Symphony vydají živé album S&M2. Fanouškům poslali ochutnávku Nothing Else Matters

Koncerty S&M2, které se uskutečnily 6. a 8. září 2019, se zapsaly do historie. Nejenže byly slavnostním otevřením sanfranciské arény Chase Center, ale znovu spojily Metallicu a symfonický orchestr. A to poprvé od jejich vystoupení v roce 1999, které bylo zachyceno na desce oceněné Grammy.

RECENZE: Metallica a San Francisco Symphony podruhé - Odvaha, vize, futurismus a boření hranic

Obě vystoupení byla vyprodaná a nadšeně přijatá více než čtyřiceti tisíci fanoušky, kteří za kapelou přicestovali ze sedmdesáti zemí světa. Známé osobnosti a média koncerty hodnotily slovy jako například „skupina dokázala, že všechno je možné,“ nebo „byli jsme svědky koncertu, o kterém se bude mluvit ještě další desetiletí.“

Album je přelomovou verzí v katalogu kapely, a to jak zvukově, tak vizuálně. O produkci se postaral Greg Fidelman a s ním James Hetfield a Lars Ulrich. Živá deska zachycuje více než dvou a půl hodinový koncert, během kterého Metallica performuje s osmdesátičlenou San Francisco Symphony, legendárním hudebním ředitelem orchestru Michaelem Tilson Tomasem a dirigentem Edwinem Outwaterem.

Metallica je oficiálně největší metalovou kapelou na světě

Koncertní záznam je tak zbrusu novou edicí, kterou natočil Joe Hutching. Album je k dispozici v předprodeji už nyní a doprovází ho dvě nové verze hitů All Within My Hands a Nothing Else Matters, které lze najít na digitálních platformách.

Text: TZ

Témata: Metallica, San Francisco Symphony, S&M2

zavřít