Na co se těšit v listopadu: Depeche Mode nebo Slayer v kině, koncerty J.A.R. i Lucie a kupa nových alb

Vydáno 04.11.2019 | autor: Aleš Harazim

Blíží se Vánoce, což znamená, že si v listopadu odbudeme vydání hned několika docela očekávaných alb (Lindemann, Coldplay a posmrtně Leonard Cohen) a zahrají velké české kapely (J.A.R. a Lucie). Zavítá sem také několik zahraničních hvězd (Scooter v Liberci) a na velké koncertní představení můžete i do kina (Slayer a Depeche Mode).

Na co se těšit v listopadu: Depeche Mode nebo Slayer v kině, koncerty J.A.R. i Lucie a kupa nových alb Na co se těšit v listopadu: Depeche Mode nebo Slayer v kině, koncerty J.A.R. i Lucie a kupa nových alb

 

Depeche Mode a Slayer v kině
kina v ČR
6. 11. (Slayer) a 21. 11. (Depeche Mode)

Na koncert do kina? Ale jistě! A je to docela zážitek, jak už jste mohli zjistit, když se i do našich kin dostali The Cure nebo Metallica. Tentokrát se se svými fanoušky na plátně kin rozloučí Slayer. Jde o záznam vystoupení v Los Angeles z roku 2017 a zároveň se bude prolínat s hraným filmem plným krve. Ke konci měsíce pak zamíří do kin také záznam koncertu Depeche Mode s názvem Spirits in the Forest, který se natáčel na proslule berlínské Waldbühne (Forest Stage). Film se nezaměřuje jen na samotné vystoupení, ale také na šest fanoušků v publiku.

Film Depeche Mode: Spirits In The Forest dává nahlédnout do světa fanoušků kapely


Lewis Capaldi

SaSaZu, Praha
7. 11.

Extrémně vtipný "chubby" Skot, který se nedávno senzačně hádal s Noelem Gallagherem z Oasis, po vystoupení na Colours of Ostrava zazpívá v klubu SaSaZu, kam byl koncert pro velký zájem přesunut z Paláce Akropolis. Stejně se člověk diví, že Lewis Capaldi, který ve Velké Británii hraje v halách, bude u nás v docela malém klubíku. Je to zpěvák, co má přes 20 milionů přehrání na Spotify a MTV o něm tvrdí, že to bude nová velká hvězda.


EvoLucie 2019
několik míst v ČR
turné začíná 7. 11.

Příběh kapely Lucie - nové písně, cenou Anděl oceněné album, které vyšlo po šestnáctileté pauze a propracovaná koncertní show. To čeká návštěvníky turné, které začíná 7. listopadu v Hradci Králové. Pak zavítají ještě do Liberce, Ústí nad Labem, Karlových Varů, Českých Budějovic, Jihlavy, Znojma, Zlína, Olomouce a nakonec 28. 11. zahrají ve Werk Areně v Třinci.

TOP 5 písniček Lucie, které jsou (možná nečekaně) o sexu


Lumineers

Forum Karlín, Praha
10. 11.

Lumineers nedávno vydali třetí album, ke kterému vyrazili na turné. Jelikož na něm pracovala také houslistka Lauren Jacobson, s Lumineers je i na turné a dorazit by měla také do Fora Karlín. Zato neuvidíte Neyle Pekarek, vokalistku a houslistku, která z Lumineers zdrhla a dala se na sólovou dráhu. Kdo bohužel určitě nedorazí, to je herečka Jennifer Lawrence, která s Lumineers nazpívala jeden song do Hunger Games. Nebo že by… Malé překvapení? Spíše s tím nepočítejte.


Scooter

Liberec a Brno
16. 11. (Liberec) a 23. 11. (Brno)

Ano, devadesátková německá legenda Scooter pořád žije a pořád vesele koncertuje. U nás navíc dost často. Jenom v tomhle roce jste ji mohli navštívit v Ostravě, u sousedů v Bratislavě nebo v Českých Budějovicích. Teď Scooter zamíří do Brna a Liberce. Je vidět, že i menší města si chtějí zavzpomínat na devadesátky a užít si trochu toho pořád funkčního mixu hardcoru a trance.


J.A.R.
Velký sál Lucerny, Praha
17. 11.

Jméno tohoto turné zní 30 případů majora Romana. Proč? Protože přesně před třiceti lety Roman Holý uskupení J.A.R., tedy Jednotka Akademického Rapu, vzniklo. Stalo se tak přesně 17. listopadu 1989. Ve stejné datum, jen o třicet let později, budou mít tradiční velkolepý koncert ve Velkém sále Lucerny, kde kulaté výročí náležitě oslaví. Původní sestava Roman Holý, Ota Klempíř a Michael Viktořík se rozrostla o další členy, zpěváka Dana Bártu, nadšence do jazzu a další hudebníky. V Lucerně zahrají v plné, desetičlenné sestavě.

J.A.R. slavili třicetiny v Brně. Flédu se svou funkovou energií dobyli hned dvakrát


F & M - Lindemann
22. 11.

Till Lindemann na chvíli zběhl od Rammstein a společně s Peterem Tägtgrenem se začal věnovat svému bokovému projektu. První deska Lindemann byla celá v angličtině, tentokrát zůstal věrný domovské němčině. Na novém albu, který vyjde 22. listopadu, bude celkem 11 songů a chystá se i evropské turné. V únoru příštího roku se objeví také v Praze.

Zpěvák Rammstein bude mít koncert v Praze. Se svým projektem Lindemann


Coldplay
- Everyday Life
22. 11.

Jde o jedno ze dvou chystaných alb Coldplay. To druhé vyjde někdy v příštím roce a půjde o klasický mainstreamový pop, ovšem album, které má vyjít 22. listopadu, má být tak trochu experimentální. Jde o první studiovku od Head Full of Dreams vydanou v roce 2015 a máme čekat něco, co jsme od Coldplay ještě nikdy neslyšeli. Jde o dvojalbum s názvy Sunrise (8 songů) a Sunset (8 songů s jedním bonusem).


Leonard Cohen
- Thanks for the Dance
22. 11.

Leonard Cohen je sice už po smrti, ale i tak vydává nové album. Jde o jeho patnácté album v pořadí a dávalo se dohromady od jeho skonu v listopadu 2016. Na jednotlivých skladbách, které vycházejí z konceptů, na nichž stihl sám Leonard Cohen ještě pracovat, spolupracovali takoví hudebníci, jako Beck, Jennifer Warnes, Damien Rice nebo Leslie Feist. Songy dopracoval Adam Cohen, syn slavného zpěváka.


Mydy Rabycad

Forum Karlín, Praha
22. 11.

Fungují už sedm let, projeli čtyři kontinenty a přes dvacet zemí. Vystoupili i na tak velkých festivalech jako Glastonbury, Sziget, na festivalech Lowlands, v americké Louisianě nebo v kanadském Quebecku. Na svém největším tuzemském koncertu ve Foru Karlín vystoupí v původní sestavě s hosty - bubeníkem a producentem Tomášem Konůpkou a kytaristou Ondrou Slanským. Představovat budou novou desku Numbers a s komplexním designem show pomůžou Hcore Production.

Text: Aleš Harazim

Témata: Lindemann, Mydy Rabycad, Leonard Cohen, Coldplay, J.A.R., Scooter, Lumineers, Lewis Capaldi, Lucie, Depeche Mode, Slayer

zavřít