Mikolas Josef vyhrál národní kolo Eurovize, v květnu nás pojede reprezentovat do Lisabonu

Vydáno 29.01.2018 | autor: redakce

Z šestice uchazečů o post českého zástupce v letošním ročníku Eurovize vybrali hlasující diváci i odborná porota Mikolase Josefa. Talentovaný zpěvák uspěl se singlem Lie To Me. 

Mikolas Josef vyhrál národní kolo Eurovize, v květnu nás pojede reprezentovat do Lisabonu Mikolas Josef vyhrál národní kolo Eurovize, v květnu nás pojede reprezentovat do Lisabonu

Mikolas Josef porazil v národním kole Debbi, Evu Burešovou, Pavla Calltu, Eddie Stoilow a skupinu Doctor Victor. Obdržel skoro polovinu diváckých hlasů a na nejvyšší pozici ho dosadilo sedm z deseti mezinárodních porotců. Jeho vítězství tedy bylo jednoznačné.

VIDEO: Mikolas Josef zpívá o ženách hledajících samy sebe. Inspiraci hledal u evropských hitmakerů

"Získal osmašedesát z osmdesáti možných bodů. Jeho vítězství lze skutečně označit za drtivé. Znamená to, že má jednoznačně mezinárodní parametry, což mu určitě dodá sebevědomí a motivaci pro další hudební kariéru, včetně vystoupení v Lisabonu," sdělil vedoucí české delegace Jon Bors. 

Semifinálová kola 63. ročníku Eurovision Song Contest se v portugalském Lisabonu odehrají 8. a 10. května, 12. května je na programu finále. Do něj se Česká republika zatím probojovala jen jednou v historii, v roce 2016 se o to zasloužila Gabriela Gunčíková. Loni naopak Martina Bárta do užšího výběru nepostoupila.

jm

Témata: Eurovize, Mikolas Josef, Gabriela Gunčíková, Martina Bárta

zavřít