Eurovizi vyhrála kdákající Izraelka Netta, Mikolas Josef zajistil České republice šesté místo

Vydáno 13.05.2018 | autor: Josef Martínek

Soutěž Eurovision Song Contest vyhrála v portugalském Lisabonu izraelská zpěvačka Netta s písní Toy. Historicky nejlepší umístění České republiky zařídil Mikolas Josef. Se skladbou Lie To me obsadil šesté místo. 

Eurovizi vyhrála kdákající Izraelka Netta, Mikolas Josef zajistil České republice šesté místo Eurovizi vyhrála kdákající Izraelka Netta, Mikolas Josef zajistil České republice šesté místo

Mikolas Josef oproti semifinále své vystoupení ještě vylepšil a přidal i závěrečné salto, na které si v úterý kvůli zranění ze zkoušek netroufl. Zatímco národní poroty ho svými body zařadily až do druhé desítky, u hlasujících diváků obsadil dokonce čtvrtou pozici. Součet bodů mu stačil na konečnou šestou příčku.

TOP 7 favoritů Eurovize: Bizarní Izraelka, kyperská Beyoncé nebo Čech Mikolas Josef

Vítězství uzmula favorizovaná Izraelka Netta, která při svém vystoupení se skladbou Toy napodobovala kdákající slepici. Její největší soupeřkou byla Eleni Foureira, reprezentující Kypr. S písní Fuego obsadila druhé místo, bronz náleží rakouskému zpěvákovi Cesárovi Sampsonovi a songu Nobody But You. 

Během finálového večera v portugalském Lisabonu došlo i k jednomu nepříjemnému incidentu. Během vystoupení britské reprezentantky SuRie totiž na pódium vběhl jeden z diváků.



Česká republika se v minulosti do finále probojovala pouze jednou - před dvěma lety se o to zasloužila Gabriela Gunčíková s písní I Stand. Celkově tehdy skončila pětadvacátá. Loni Martina Bárta se skladbou My Turn do užšího výběru neprošla a vypadla v semifinále.

Témata: Eurovize, Netta, Mikolas Josef

zavřít