Nirvana chystá reedici In Utero, navrch přidá 53 dosud nevydaných skladeb

Vydáno 07.09.2023 | autor: iREPORT

Album In Utero, které Nirvana vydala 21. září 1993, letos oslaví neuvěřitelných třicet let. Vydavatelství spolu s bývalými členy se rozhodlo výročí připomenout reedicí alba, které navíc nabídne hned třiapadesát dosud nevydaných skladeb kapely. A k tomu také dva kompletní koncerty odehrané v letech 1993 a 1994.

Nirvana chystá reedici In Utero, navrch přidá 53 dosud nevydaných skladeb Nirvana chystá reedici In Utero, navrch přidá 53 dosud nevydaných skladeb

Ačkoliv Nirvana se smrtí Kurta Cobaina ukončila svou činnost, její jméno je neustále skloňováno. I proto se vydavatelství Geffen/Ume spolu s členy kapely rozhodlo oslavit třicáté výročí alba In Utero obsahující například skladby Heart-Shaped Box, Pennyroyal Tea nebo All Apologies a vydat ho v reedici.

Třesk jménem Nevermind aneb Jak Nirvana "vynalezla" grunge

Kromě desky jako takové se fanoušci mohou těšit na dalších třiapadesát dosud nevydaných skladeb, které byly k slyšení pouze na koncertech Nirvany. Zároveň v super deluxe edici najdou i kompletní záznamy z koncertů v Los Angeles v roce 1993 a v Seattlu. Součástí balíčku bude rovněž kniha o osmačtyřiceti stranách s dosud neviděnými fotografiemi, figurka anděla z přebalu desky a replika backstage pasů.

Album In Utero se stalo třetím a zároveň posledním albem Nirvany. Původně se mělo nazývat I Hate Myself and Want to Die po jedné ze skladeb, vydavatelství Geffen ale tento návrh zamítlo. Píseň se navíc na desce neobjevila. Při nahrávání desky se kapela snažila, aby zněla jako na živém koncertě.

red., foto: archiv iREPORTu
Témata: NirvanaKurt Cobain, Krist Novoselic, Dave Grohl, In Utero, reedice

zavřít