Nové desky: Jamiroquai představí album na Colours, Zrní nahrávali ve Španělsku a Sketám hostuje Dyk i Langerová

Vydáno 27.03.2017 | autor: redakce

Také konec března je albově skutečně plodný. Funkoví příznivci se už jistě těší na novou desku Jamiroquai, která je mimo jiné předzvěstí červencového vystoupení na Colours Of Ostrava. Z české scény připravili novinky Zrní, Nebe nebo vokální soubor Skety

Nové desky: Jamiroquai představí album na Colours, Zrní nahrávali ve Španělsku a Sketám hostuje Dyk i Langerová Jamiroquai představí album na Colours Of Ostrava


Jamiroquai
- Automaton

Energická funková smršť je zpět. Nové album Automaton složili a produkovali Jay Kay a klávesový mistr Jamiroquai Matt Johnson. Jay Kay k novince říká "Inspirací Automaton je uznání vzestupu umělé inteligence a technologie v dnešním světě a to, že my, jako lidé, začínáme zapomínat na příjemnější, jednodušší a výmluvné věci v životě a v našem životním prostředí, včetně vztahů mezi námi jako lidmi." Prvním vzorkem byl v lednu singl Automaton Transmission 001. V létě, konkrétně 22. července, Jamiroquai vystoupí na festival Colours of Ostrava.


Zrní
- Jiskřící

Zrní vydávají po více než dvou letech další desku. Jiskřící je v pořadí už jejich páté studiové album. Nahrávání probíhalo ve Španělsku pod producentským dohledem Ondřeje Ježka a elektronického experimentátora Jonatána Pastirčáka aka Pjoniho (SK). Společně s nimi se do Madridu vydal i kameraman a režisér Tomáš Bláha, který tamní pobyt zdokumentoval. Již zveřejněný klip Jiskřící raketa TOTO je zároveň upoutávkou na krátký dokument, který o celém nahrávání vznikl a bude k vidění na sociálních sítích.

vložte odkaz, text nemažte


Nebe
- Souřadnice

Součásti nového alba Nebe je roztančený hit Pláštěnky i aktuální singl Bezvědomí, který již boduje v rádiovém éteru. "Našich 11 písní na albu představuje 11 souřadnic, které jsme za poslední tři roky vytvořili. Vesmír a jeho nekonečno možností, kudy se vydat, nás vždy fascinoval, zároveň není snadné si vybrat ten správný směr. To je příznačné pro celou naši generaci," popisuje zpěvák Petr Harazin. Koncert a křest proběhne 6. května v ostravském planetáriu, kde se díky nejmodernějším technologiím budou lidé moci opravdu cítit jako na plavbě vesmírem. Kromě netradičního místa kapela vybrala i netradičního kmotra. Tím se stane opravdový robot.

Nové desky: Depeche Mode představí novinku i v Praze, debutují Sebastian nebo Jakub Ondra


Skety - Týdytý

Zatímco u debutu vsadila vokální skupina Skety na jistotu a poskládala ho - až na jednu výjimku - z přepracovaných jazzových standardů a osvědčených skladeb světového popu a rocku, na novince dává přednost rodnému jazyku. Vedle šestice vlastních skladeb tentokrát došlo na úpravy písní kolegů, kteří zároveň přijali pozvání do studia. Druhé album Týdytý tak vedle členů sextetu zdobí hned několik výrazných hostů. Kromě vlastních skladeb zazní i autorské písně a hlasy Lenky Dusilové, Anety Langerové, Vojtěcha Dyka v duetu s Klárou Vytiskovou nebo Ondřeje Rumla. Křest proběhne 4. dubna v pražské La Fabrice.

Nové desky: V březnu představují novinky Anna K., J.A.R. i Harlej


Mastodon
- Emperor Of Sand

Už posedmé se američtí metalisté Mastodon zavřeli do studia, aby představili fanouškům novou desku. Producentem novinky Emperor Of Sand se stal Brendan O'Brien, který s nimi spolupracoval na čtvrté řadovce Crack The Skye z roku 2009. Deska obsahuje celkem 11 skladeb, z nichž už tři byly představeny jako singly. Písně Sultan's Curse, Show Yourself a Andromeda tak skalní fanoušci už dobře znají.


Dále vychází:

  • Art Of Anarchy - Madness
  • Ach Enemy - As The Stages Burn!
  • Goldfrapp - Silver Eye
  • John Lee Hooker - Whiskey & Wimmen
  • Body Count - Bloodlust
 

Témata: Jamiroquai, Zrní, Nebe, Skety, Mastodon

zavřít