Nové desky: Justin Timberlake se vrací po pěti letech, IAMX představí album naživo v Praze

Vydáno 06.02.2018 | autor: Lucie Šimůnková

Albová událost začátku února se nepochybně jmenuje Man Of The Woods. Po pěti letech se s touto deskou o slovo hlásí Justin Timberlake. Instrumentální album Resolve vydala Poppy Ackroyd. Ze Švédska posílá novinku s názvem Fallin Up talentovaná Janice. Chris Corner alias IAMX představí aktuální řadovku Alive In New Light i českým fanouškům v MeetFactory.

Nové desky: Justin Timberlake se vrací po pěti letech, IAMX představí album naživo v Praze Nové desky: Justin Timberlake se vrací po pěti letech, IAMX představí album naživo v Praze

 

Justin Timberlake - Man Of The Woods

Své páté studiové album vydal Justin Timberlake 2. února. Fanoušky na něj však postupně celý leden připravoval a lákal jedním originálním videoklipem za druhým. Nejprve zveřejnil singl Filthy, následovaly Supplies, Say Something a titulní skladba Man of the Woods. Název mimo jiné odkazuje k jeho synovi Silasovi, význam jeho jména lze totiž překládat i jako "les". Deska se momentálně potýká s různorodým hodnocením. Něco málo z ní zazpíval Timberlake i během své poločasové show na Super Bowlu. 

 

 VIDEO: Justin Timberlake vzdal na Super Bowlu poctu Princovi. Podívejte se na jeho vystoupení

Janice - Fallin Up

Janice je jednou z největších švédkých nadějí. V dubnu 2016 debutovala singlem Don't Need To, která se rázem stala jednou z nejhranějších skladeb švédských rádií. Muzika, kterou Janice tvoří, je náladová, ale na poslech velice příjemná. Soulové beaty se sametovou barvou hlasu fungují perfektně. Její hlasové možnosti bychom možná mohli přirovnat k Leoně Lewis. Za povšimnutí rozhodně stojí i její osobité texty, které nesklouzávají k popovým klišé. Janice se v uplynulém roce objevila na největším evropském showcase festivalu Eurosonic Noorderslag. Můžeme tedy doufat, že si brzy zahraje i na nějakém našem významném festivalu.

 

Poppy Ackroyd - Resolve

Londýnská skladatelka, která aktuálně žije Brightonu, na svém novém albu komponuje zejména zvuky klavíru a violy. Instrumentální album je podle ohlasů kritiků dechberoucí od první skladby, skrývá v sobě náboj a neuvěřitelnou energii. Své debutové album Escapement světu představila v prosinci 2012, současně k němu vydala i DVD. V roce 2017 podepsala smlouvu s labelem patřícím Björk a ještě téhož roku v sprnu vydala album o deseti akustických skladbách s názvem Sketches.

LIVE: IAMX v Praze: Znovu v dokonalé formě

IAMX - Alive In New Light

Chris Corner aka IAMX s novou deskou Alive In New Light dává definitivně sbohem depresím a démonům, kteří ho dosud provázeli. IAMX své nové multižánrové album představí fanouškům také naživo na koncertu 17. března v pražské Meet Factory. Novou inspiraci nalezl v kalifornské poušti, kde v pojízdném studiu celé album vzniklo. Ve čtyřech skladbách se objeví i ženské vokály. Chrisovou hudební partnerkou na novém albu byla známá americká tatérka, modelka a v neposlední řadě muzikantka a jeho velká fanynka Kat Von D.

 Dále vychází:
  • Rhye - Blood
  • Rich Brian - Amen
  • Saxon - Thunderbolt   
  • Long Distance Calling - The Present Of the Past


text: Lucie Šimůnková

Témata: Justin Timberlake, Janice, IAMX, Poppy Ackroyd

zavřít