Nové desky: Ondřej Brzobohatý, Vladivojna La Chia nebo Marilyn Manson

Vydáno 02.10.2017 | autor: redakce

Kalendář vstupuje do svého závěrečného čtvrtletí, což je jasným signálem toho, že s blížícími se Vánoci bude nových alb víc než dost. Z domácí tvorby zaujmou Ondřej Brzobohatý nebo Vladivojna La Chia s filmovým soundtrackem, Olympic rekapituluje před velkým koncertem v O2 areně. Ze zehraničních hvězd se činili Marilyn Manson nebo Liam Gallagher.

Nové desky: Ondřej Brzobohatý, Vladivojna La Chia nebo Marilyn Manson Nové desky: Ondřej Brzobohatý, Vladivojna La Chia nebo Marilyn Manson

Ondřej Brzobohatý - Universum

Ondřej Brzobohatý se na druhém albu Universum hudebně pohybuje mezi popem, funky, soulem a jazzem. Písničky nahrál se svými koncertními spoluhráči a hudebními přáteli: bubeníkem Tomášem Kozelkou, saxofonistou Matoušem Kobylkou, baskytaristou Jaroslavem Pokorným a kytaristou Ondřejem Fišerem. Smyčce obstaral Epoque Orchestra pod vedením Vítka Petráška a dechovou sekci vedl Miroslav Hloucal. Jako speciální host si zahrál na Hammondovy varhany frontman skupiny Monkey Business Roman Holý. V duetu Je toho moc s Ondřejem zpívá Marta Jandová a v songu Máme rádi jazz Vojta Dyk.

TOP 12 nejočekávanějších domácích alb podzimu: Mandrage, Ondřej Brzobohatý, Mydy Rabycad a další

 

Marilyn Manson - Heaven Upside Down

Ještě před tím, než Marilyn Manson 19. listopadu zavítá do pražské Tipsport arény, vydává novou desku Heaven Upside Down. Už dříve prohlásil, že album bude hudebně odkazovat k tomu nejlepšímu z desek Antichrist Superstar a Mechanical Animals, se kterými slavil úspěch v 90. letech. Jeho zatím poslední studiovka The Pale Emperor vyšla v roce 2015 a oproti několika předchozím řadovkám se dočkala vřelého přijetí. Novinka bude jeho v pořadí desátým albem.

AUDIO: Pán temnoty je zpět! Marilyn Manson představuje nový singl, album vydá v říjnu

 

Liam Gallagher - As You Were

Liam Gallagher představí svou první sólovou desku As You Were, ze které před časem zveřejnil singl What It's Worth. Fanoušky ale překvapil v podcastu Rolling Stone, když prozradil, že mnohem radši by mluvil o nové desce rozpadlých Oasis. Spolu s bratrem Noelem jsou prý mnohem lepší. Zajímavostí přitom je, že i Noel Gallagher by měl na podzim vydat novou desku, takže se očekává doslova bratrovražedný boj o pozornost fanoušků.

 

 

Vladivojna La Chia - 8 hlav šílenství

Vladivojna La Chia vydá další ze svých netradičně pojatých filmových soundtracků. Po hudbě a písním k filmu Nevinnost a seriálu Až po uši tentokrát připravila v mnohém unikátní album inspirované filmem Marty Novákové 8 hlav šílenství, ke kterému rovněž složila hudbu. Uslyšíme například Lucii Bílou, Kittchena nebo kapelu Insania. Představitelka filmové hlavní role Aneta Langerová se zde objevuje jak sólově, tak vůbec poprvé v duetu s Lenkou Dusilovou.

 

 

Olympic - 66 NEJ + 1

Skupina Olympic oslaví 55 let nejen koncertem v pražské O2 areně 9. prosince, ale i výběrem tří CD 66 NEJ + 1. První disk mapuje hity šedesátých let (Dej mi víc své lásky, Snad jsem to zavinil já, Želva, Bon soir, mademoiselle Paris, Pták Rosomák a mnoho dalších) nejen autorské dvojice Petr Janda a Pavel Chrastina. Druhé album je věnované výběru hitů z velkých komponovaných albových projektů osmdesátých let, velmi úspěšného alba Marathon i singlů konce sedmdesátých let. Třetí CD zachycuje "přitvrzení" Olympiku od druhé poloviny osmdesátých let až do současnosti. Kapela bude 9. března 2018 hostem vyhlášení ankety Žebřík v Plzni.

 


Dále vychází:

  • Gwen Stefani - You Make It Feel Like Christmas
  • Kelela - Take Me Apart
  • The Rasmus - Dark Matters
  • Narajama - Concurrere
  • Blue Hawaii - Tendemess
 

Témata: nové desky, Ondřej Brzobohatý, Vladivojna La Chia, Liam Gallagher, Marilyn Manson, Olympic

zavřít