Nové desky: Robbie Williams potěší raritami, Björk nabízí vlastní vizi světa

Vydáno 20.11.2017 | autor: redakce

Poslední listopadová várka nových desek je opět bohatá na zahraniční i domácí projekty. Robbie Williams nachystal album rarit, Björk předkládá svou vizi ideálního světa a Noel Gallagher vydává desku, kterou zahraje i živě v Praze. České alternativce potěší Zvíře jménem podzim a baset

Nové desky: Robbie Williams potěší raritami, Björk nabízí vlastní vizi světa Nové desky: Robbie Williams potěší raritami, Björk nabízí vlastní vizi světa

Robbie Williams - Under The Radar Volume 2

Po poměrně úspěšné jedničce se Robbie Williams vrací ke konceptu alba nevydaných skladeb a rarit pro fanoušky. Album Under The Radar Volume 1 vyšlo v roce 2014 a Williams po něm přišel ještě s loňskou řadovou deskou The Heavy Entertainment Show, kterou představil v srpnu i v Praze. Již zveřejněné ochutnávky se jmenují Eyes On The Highway, Go Mental nebo Run It Wild. Pro skalní fanoušky jsou připravené limitované rozšířené edice.

Nové desky: Sia už má Vánoce, Jelen vzpomíná na Lucernu a Lake Malawi konečně debutují

 

Björk - Utopia

Islandská multiumělkyně přichází s už svým devátým řadovým albem. Říká o něm, že v době brexitu či Donalda Trumpa je nutné přijít s novým utopistickým modelem, z čehož také vychází jeho název.  Album má být osobitým návrhem ideálního světa, jak jej vidí právě uznávaná seveřanka. Celkem na fanoušky čeká 14 nových skladeb, přičemž nejkratší má necelé dvě minuty a nejdelší skoro deset minut. Ke slyšení už byly singly The Gate a Blissing Me.

Nové desky: Jarek Nohavica vzdává hold Porubě, Taylor Swift zpívá o reputaci

 

Noel Gallagher's High Flying Birds - Who Built The Moon?

V pořadí třetí studiovka Noella Gallaghera a jeho doprovodné kapely navazuje na svého platinového předchůdce, album Chasing Yesterday z roku 2015. Novinka vznikala ve spolupráci s renomovaným producentem, DJem a skladatelem Davidem Holmesem. Gallagher už předem avizoval, že na ní chce i trochu experimentovat. České fanoušky jistě potěší, že se s deskou ukáže i v pražské Lucerně, kam dorazí 14. dubna.

Nové desky: Na začátku listopadu potěší fanoušky Škwor, Slza i Sam Smith

 

Zvíře jménem podzim - Zvíře jménem podzim

Písničkáři Jakubu Königovi přibylo do portfolia další hudební těleso, kterému se věnuje již od roku 2016. Zvíře jménem Podzim sbíralo sílu celý rok. Teď vylézá z temnoty a do pošmourného listopadového večera zpívá písně o naději, polyká slunce a vyfukuje hustou mlhu. Mentor podzimní zvěře, autor hudby i textů, Jakub König (Kittchen), představuje nečekané hudební propojení melancholie a radosti. Album nyní čekají také speciální křty. Odehrají se 22.11. na brněnské Flédě, ve čtvrtek 23.11. v pražském Paláci Akropolis a závěrečné vystoupení se uskuteční v pátek 24.11 v plzeňském Moving Station.

 

baset - baset

Jan Baset Střítežský je znám jako přední český kameraman. Má na kontě několik oceňovaných celovečerních filmů, například Alois Nebel, Fairplay, Křižáček, seriál Kancelář Blaník a mnoho dalších. Nyní jako hudebník přichází se svým debutovým albem pod pseudonymem baset+. Deset autorských skladeb v původně folkově písničkářském duchu zprodukoval kulturně politický aktivista Martin Přikryl (The Prostitues, červené karty pro Miloše Zemana). Křest alba se speciálními hosty Esazlesa a Black Lion se koná 28. listopadu v Café v Lese.

 


Dále vychází:

  • Scorpions – Born To Touch Your Feelings
  • Green Day - Greatest Hits - God's Favorite Band
  • Little Mix – Glory Days: The Plaitinum
  • Blackbear - Kybersex
  • Katyusha – I Like Me
 

Témata: Robbie Williams, Björk, Noel Gallagher, Zvíře jménem podzim, baset

zavřít