Proč zemřel Avicii? Prohlášení jeho rodiny naznačuje, že spáchal sebevraždu

Vydáno 26.04.2018 | autor: redakce

Nečekané úmrtí švédského hitmakera zasáhlo před pár dny celý hudební svět, vždyť Avicii skonal ve věku pouhých 28 let. Příčina smrti stále není oficiálně potvrzena. Čerstvě zveřejněné prohlášení jeho rodiny však naznačuje, že spáchal sebevraždu. 

Proč zemřel Avicii? Prohlášení jeho rodiny naznačuje, že spáchal sebevraždu Proč zemřel Avicii? Prohlášení jeho rodiny naznačuje, že spáchal sebevraždu

"Náš milovaný Tim byl hledač, křehká umělecká duše, hledající odpovědi na existenciální otázky. Byl perfekcionista, který hodně cestoval a tvrdě pracoval, z čehož pramenil extrémní stres. S vystupováním skončil proto, aby znovu našel životní rovnováhu a mohl dělat to, co miloval ze všeho nejvíc - muziku. Pořád zápasil s myšlenkami o svém smyslu, životě a štěstí. Nedokázal to už dále snášet. Chtěl najít klid," stojí mimo v prohlášení. 

Zemřel Avicii, švédskému hitmakerovi bylo pouhých 28 let

"Tim nebyl typ pro obchodní mašinu, která ho do sebe vtáhla. Byl citlivý člověk, miloval fanoušky, ale nerad byl středem pozornosti," dodávají pozůstalí s ujištěním, že ho navždy budou milovat.

Avicii byl nalezen mrtvý v pátek 20. dubna v Maskatu, hlavním městě Ománu. Trpěl dlouhodobými zdravotními problémy, kvůli kterým v posledních letech nevystupoval. 

jm

Témata: Avicii, Tim Bergling, sebevražda

zavřít