U2 spolupracovali se zesnulým Aviciim. Na internet unikla tajná nahrávka

Vydáno 24.08.2022 | autor: redakce

Na internet unikla tajná nahrávka ze spolupráce U2 se zesnulým DJem Aviciim. Píseň Stars Don't Go zní jako raná verze songu Iris, který kapela vydala v roce 2014. Zmíněná skladba přitom měla vzniknou už o rok dříve.

U2 spolupracovali se zesnulým Aviciim. Na internet unikla tajná nahrávka U2 spolupracovali se zesnulým Aviciim. Na internet unikla tajná nahrávka

O tom, že U2 spolupracovali s Aviciim, se vědělo. Píseň však dlouho nespatřila světlo světa a zdálo se, že se tak ani nestane. Pod názvem Stars Don't Go však nahrávka nyní unikla na internet. Vzniknout měla zhruba před deseti lety. V té době se kapela nechala slyšet, že na chystané desce spolupracuje hned s několika umělci, jako Davidem Guettou nebo will.i.am.

Avicii - Nezastavitelný hitmaker, který i přes kariérní úspěch štěstí nenašel

Píseň zní do jisté míry jako skladba Iris, kterou U2 vydali na albu Song of Innocence v roce 2014. Na finální verzi pro album pracovali Ryan Tedder a Paul Epworth. Část Stars Don't Go přitom unikla už minulé léto. Plné verze se však fanoušci dočkali až nyní.

DJ Avicii zemřel v roce 2018 v pouhých osmadvaceti letech. Kvůli nadměrnému pití mu o čtyři roky dříve byl odoperován žlučník a slepé střevo, o dva roky později hudebník oznámil, že vzhledem k zdravotním problémům nebude jezdit na turné. Příčinou jeho úmrtí byla vysoká ztráta krve po řezné ráně sklem, kterou si dle policejního vyšetřování způsobil Avicii sám. Jeho smrt tak byla uzavřena jako sebevražda.

red, foto: archiv iREPORT
Témata: U2, Avicii, Stars Don't Go

zavřít