Tipy na vánoční hudební dárky: Kniha Davea Grohla nebo Olympiku, vstupenky na koncerty i Žebřík

Vydáno 07.12.2022 | autor: iREPORT

Vánoce opět klepou na dveře a my vám jako každý rok přinášíme inspiraci na dárky, kterými potěšíte nejednoho hudebního fanouška. Darovat mu můžete vstupenku na jeden z velkých koncertů, které nás čekají, zajímavou knihu nebo třeba lístky na předávání Hudebních cen Žebřík.

Tipy na vánoční hudební dárky: Kniha Davea Grohla nebo Olympiku, vstupenky na koncerty i Žebřík Tipy na vánoční hudební dárky: Kniha Davea Grohla nebo Olympiku, vstupenky na koncerty i Žebřík


Vstupenky na koncerty

Co darovat hudebnímu fanouškovi? Jednou z možných variant je bezesporu vstupenka na koncert jeho oblíbeného interpreta. A že jich k nám příští rok dorazí spousta! Ze zahraničních formací nesmíme rozhodně opomenout Tilla Lindemanna a KISS, kteří v O2 areně zahrají s největší pravděpodobností už skutečně naposledy. V květnu přijedou Ozzy Osbourne, jenž momentálně pracuje na novém projektu, v rámci kterého plánuje vydat skladby se zesnulým Taylorem Hawkinsem, a Iron Maiden, poprockoví příznivci jistě budou nadšení z lístků na Maroon 5, punkrockeři z blink-182 nebo Avril Lavigne a fanoušci R&B z The Weeknda.

Pořádně nadupané line-upy hlásí také české festivaly. Rockerská  a metalová srdce jistě potěší vstupenka na Rock for People, kam příští rok dorazí Muse, Slipknot, Machine Gun Kelly, The 1975 či Simple Plan, nebo na Masters of Rock, kde budou hlavními hvězdami Within Temptation a Amon Amarth. Ani lístek na Colours of Ostrava ale rozhodně není k zahození, láká totiž rovněž na velké hvězdy, jakými jsou například OneRepublic nebo Tom Grennan.

Pokud má obdarovaný raději české kapely, přesto byste mu však rádi dopřáli velkou show, jistě neuděláte chybu, když mu zakoupíte vstupenku na některý z koncertů tuzemských muzikantů v O2 universum či v O2 areně. A to například na Tata Bojs, Daru Rolins, Mirai, Kontrafakt, Jeleny nebo Ewu Farnou. A jistě nesmíme opomenout očekávaný trojkoncert Marka Ztraceného v Edenu.

Knihy

Fanoušci Nirvany a Foo Fighters rozhodně nepohrdnou biografií Davea Grohla, v níž hudebník vypráví o svých hudebních začátcích, hraní v sešlých klubech i setkávání se známými osobnostmi. Samozřejmě nechybí ani vzpomínky na Kurta Cobaina a Taylora Hawkinse.

Pokud můžete nějakou knihu doporučit, tak jistě také tu od Mosesson Manse. Investigativní novinář získal přístup k soukromým poznámkám zesnulého Aviciiho i exkluzivní rozhovory s jeho rodinou a blízkými, které mu umožnili vykreslit upřímný portrét Tima, toho, jak se mnoho let cítil. Mnozí příznivci ho bezesporu díky publikaci lépe pochopí.

Avicii - Nezastavitelný hitmaker, který i přes kariérní úspěch štěstí nenašel

Zajímavou knihu k šedesátému výročí kapely Olympic vydal Petr Janda. Fanoušky v ní provádí po historii sestavy, a to od jejích úplných začátků do současnosti. Pro fajnšmekry to pravé ořechové!

Žebřík

Hudební ceny Žebřík otevřou 31. března 2023 už čtvrté desetiletí. V plzeňském DEPO2015 v tento den zahrají Michal Pavlíček a jeho hosté, Vypsaná fiXa, Kateřina Marie Tichá nebo Znouzectnost, chybět nebude spousta hvězdných hostů v čele s oceněnými. Nyní si můžeme zakoupit vstupenky ve speciální akci. Dva standardní lístky za 990 korun a dva VIP passy, díky, kterým se s oblíbeným interpretem budete moci vyfotografovat, a navíc budete mít konzumaci na náš účet, za 1990 korun. Dárek pořídíte zde.

Merch oblíbeného interpreta

Minimálně u svých rodinných příslušníků a blízkých víme, na jaké kapele ujíždějí. Krokem vedle tedy jistě nebude merch jejich favoritů. Tričko s hudebními idoly jistě potěší každého bez rozdílu věku! K tomu můžeme přidat například hrneček s kapelním logem či jinou maličkost a další příjemný vánoční dárek je na světě.

Text: Andrea Štipčáková, foto: Iveta Valentová, Lukáš Knoll
Témata: Vánoce, dárek, Žebřík, Dave Grohl, Avicii, Olympic, Rock for People, Colours of Ostrava, Masters of Rock, Ozzy Osbourne, Kiss, Till Lindemann, Iron Maiden, Maroon 5, Avril Lavigne

zavřít