Punkrockový dvojboj: Do pražského Rock Café dorazí němečtí Straightline a švédští Sir Reg

Vydáno 24.08.2023 | autor: iREPORT

O tom, že se klubová sezóna nezadržitelně blíží, není pochyb. Kluby postupně zveřejňují svůj podzimní program, který vypadá velmi nabitě. První koncerty proběhly i v pražském Rock Café, které tento víkend navíc láká na zajímavý punkrockový dvojboj – pátek 25. srpna bude patřit německým skatepunkerům Straightline, sobota 26. srpna švédské celtic-punkové partičce Sir Reg.

Punkrockový dvojboj: Do pražského Rock Café dorazí němečtí Straightline a švédští Sir Reg Punkrockový dvojboj: Do pražského Rock Café dorazí němečtí Straightline a švédští Sir Reg

Straightline není potřeba příliš představovat. Tahle německá partička hraje už víc než dvě dekády a jejich koncerty jsou vždy vydatnou náloží skate-punku s příměsí crossover thrashe. České publikum je může velmi dobře znát třeba z Mighty Sounds, pravidelně jsou také hosty slovinského Punk Rock Holiday. Předskočí jim Garage Rattlesnakes z Klatov se svým speed rock’n’rollem.

V sobotu se nepatrně zvolní, rozhodně ale nejde očekávat žádné ukolébavky. V čele Sir Reg stojí Ir Brendan Sheehy, který před mnoha lety přesídlil do Švédska, aby založil dle svých slov tu nejúžasnější kapelu. A tak se také v roce 2009 stalo. Od té doby projeli Sir Reg Evropu křížem krážem a zahráli si třeba s The Misfits, The Real McKenzies nebo The Mahones. Předskočí jim moravská partička Moravian Bastards.

TZ, foto: Johan Lundsten
Témata: Straightline, Sir Reg, Rock Café, punk, rock

zavřít