Putovní festival Sjezd Lhot a Lehot dorazí na jižní Moravu. Zahrají UDG, Sebastian, Kateřina Marie Tichá nebo Reflexy

Vydáno 01.02.2023 | autor: iREPORT

Na jižní Moravě se od 6. do 8. července sjedou UDG, Sebastian, Kateřina Marie Tichá, Fleret, Like-It nebo Reflexy, aby oslavili další setkání Lhot a Lehot, tentokrát v Nové Lhotě v okrese Hodonín. Pod Velkou Javořinou se akce naposled konala v roce 1985, tehdy probíhala především v přilehlé osadě Vápenky. Nyní obec odpálí pátou dekádu putovního festivalu.

Putovní festival Sjezd Lhot a Lehot dorazí na jižní Moravu. Zahrají UDG, Sebastian, Kateřina Marie Tichá nebo Reflexy Putovní festival Sjezd Lhot a Lehot dorazí na jižní Moravu. Zahrají UDG, Sebastian, Kateřina Marie Tichá nebo Reflexy

Putovní festival Sjezd Lhot a Lehot míří po osmatřiceti letech zpět do Nové Lhoty (okres Hodonín). Obec ležící na úpatí Bílých Karpat otevře pátou dekádu akce, na níž se každoročně sjíždí obyvatelé Lhot a Lehot z celého Česka i Slovenska. Hudební program obstarají UDG, Sebastian, Kateřina Marie Tichá, Fleret, Like-It, Reflexy a další. Pro děti je připravené divadelní představení a další doprovodné atrakce.

UDG se po více než dvou letech vrátili do klubů, s Robin Moodem odstartovali v Chrudimi své Přístav tour

„Na Sjezd Lhot a Lehot se připravujeme už třetím rokem. Původně se u nás akce měla konat před dvěma lety, v cestě nám ale stál koronavirus. Nyní nám, doufejme, již nic plány nepřekazí,“ zvou organizátoři na akci.

„Návštěvníci se mohou těšit na bohatý program. Vedle hudebních vystoupení je čeká spousta soutěží a dalších doprovodných atrakcí. Na své si přijdou také děti, pro které připravíme v areálu zahrady mateřské školy zábavný program.“

Festival odstartuje ve čtvrtek 6. července vystoupením horňácké sestavy Huménečko, která připravuje hymnu letošního srazu. Tu naživo zahraje v sobotu 8. července po slavnostním průvodu. „Průvodem začne oficiální část programu. Krátce se během něj představí všechny přítomné Lhoty a Lehoty, přihlášení zástupci vystoupí v rámci programu Lhota baví Lhotu a odpoledne a večer už bude patřit koncertům,“ uvádí pořadatelé.

Pro obec půjde o první akci této velikosti v její historii. Minulý rok v létě přivítala na místním fotbalovém hřišti slovenskou formaci No Name v čele s Igorem Timkem, jejíž koncert navštívila více než tisícovka lidí.

ROZHOVOR | Kateřina Marie Tichá: Chci, aby mým písním lidé rozuměli

Vstupenky jsou v předprodeji na pátek a sobotu za 200 korun, celofestivalový lístek si pak zájemci do 30. června zakoupí za pouhých 350 korun. Na místě budou vstupenky dražší. Na páteční a sobotní program se návštěvníci dostanou za 250 korun, vstupenka na celý festival se bude prodávat za 450 korun. Lístky na čtvrtek půjde zakoupit pouze na místě za 100 korun.

Předprodej vstupenek
FB Sjezdu Lhot a Lehot
FB 41. ročníku akce

TZ, foto: Lukáš Zima, archiv UDG
Témata: Sjezd Lhot a Lehot, Nová Lhota, UDG, Sebastian, Like-It, Kateřina Marie Tichá, Reflexy

zavřít