Rammstein vydají nové album před plánovaným turné

Vydáno 18.11.2021 | autor: Andrea Štipčáková

Rammstein vyrazí příští rok v květnu na turné, které otevřou dvěma koncerty v Praze. Ještě, než se vydají na cesty, ale představí nové album. Jeho název zatím tají, jak ale formace nedávno prozradila, první píseň z něj si měl už možnost poslechnout astronaut Thomas Pesquet.

Rammstein vydají nové album před plánovaným turné Rammstein vydají nové album před plánovaným turné

Fanoušci Rammstein se brzy dočkají nové muziky. Kapela se chystá už brzy vydat nové album. „Plánujeme ho pustit ven příští rok před startem turné,“ uvedl Richard Kruspe pro 24 Hours World News. Poslední desku formace vydala v roce 2019 pod názvem Untitled.

Astronaut se dočkal nebývalé pocty, jako první si poslechl novou píseň Rammstein

V říjnu si jednu z písní z nové desky skupiny mohl poslechnout astronaut Thomas Pesquet. „Vesmír volá! Dostalo se mi té pocty, že jsem mohl mluvit s astronautem Thomasem Pesquetem. Ve vesmíru momentálně žije přes půl roku. Pro mě je to jako splněný sen – mluvit s osobou, která žije v oblacích a uvědomit si, jak malí jsme v porovnání s celým vesmírem,“ měl radost Christoph Schneider.

"Skutečnost, že jsme nemohli hrát živě, zvýšila naši kreativitu. Měli jsme více času na vymýšlení nových věcí, nic nás nerozptylovalo. Výsledkem je nahrávka, kterou jsme vůbec neplánovali,“ prozradil Christian Lorenz na začátku letošního roku.

V květnu příštího roku odstartují Rammstein své turné. V Praze zahrají hned dvakrát, a to 15. a 16. května. Do České republiky se vrátí po třech letech. V rámci chystané šňůry navštíví také Švýcarsko, Francii, Nizozemsko nebo Polsko, připravených mají také hned několik koncertů v Německu.

Text: Andrea Štipčáková, foto: archiv iREPORT
Témata: Rammstein, Christian Lorenz, Christoph Schneider, Richard Kruspe

zavřít