Řezník dostal dopis od Mattoni. Má se prý omluvit a odstranit násilný videoklip

Vydáno 26.11.2015 | autor: redakce

Kauza Řezník vs. Mattoni není ani po dvou letech u konce. Kontroverzní rapper vydal v říjnu videoklip Pořád jenom hate 2, ve kterém se už podruhé do společnosti opřel. Té se to ale vůbec nelíbí a požaduje po něm okamžitou omluvu a odstranění videoklipu z YouTube.

Řezník dostal dopis od Mattoni. Má se prý omluvit a odstranit násilný videoklip Řezník dostal dopis od Mattoni. Má se prý omluvit a odstranit násilný videoklip

Mattoni v dopise upozorňuje, že ač Martin Pohl aka Řezník své jednání ve videoklipu označuje za recesi, cítí se být poškozena. "Přinejmenším v případě obrazové sekvence, kde je zobrazeno ubití dítěte lahvemi Mattoni a obrazové inscenace popravy prodavače rovněž za použití lahve Mattoni, nesdílíme Váš názor o vyjádření v narativu, že jde o uměleckého ztvárnění Vašeho kritického názoru..." stojí v textu. Jeho znění Řezník zveřejnil na Facebooku.

VIDEO: Řezník je i po dvou letech živ ze slavičí kauzy

Společnost po něm požaduje neprodlené odstranění klipu z YouTube i ze všech dalších kanálů a zároveň omluvu firmě i jejímu statutárnímu řediteli Alessandru Pasqualemu. Toho Řezník v textu songu označil za "buzeranta", člověka, který chce "vod nás kouřit pyje" a "zmrda". Rapper však k dopisu uvedl, že se omlouvat nehodlá a naopak požaduje vyplacení finanční odměny související s vítězstvím v anketě Hvězda internetu 2013. Ze soutěže byl tehdy diskvalifikován. Hlasující ho přitom údajně dosadili až na 1. místo, i když Mattoni tuto informaci nikdy nepotvrdila. 

Facebook, jm

zavřít