Robert Plant se poprvé vypraví do Plzně, v létě zahraje pod širým nebem

Vydáno 08.02.2016 | autor: redakce

Robert Plant, nezaměnitelný hlas Led Zeppelin, se vrátí do České republiky. Zatímco loni v létě ho mohli vidět fanoušci v Brně, tentokrát potěší své příznivce v Plzni. Vystoupí v tamním Amfiteátru Lochotín 27. července, spolu s ním dorazí kapela Sensational Space Shifters. 

Robert Plant se poprvé vypraví do Plzně, v létě zahraje pod širým nebem Robert Plant v roce 2015 v Brně. Foto: Petr Tibi

Robert Plant se do západočeské metropole podívá vůbec poprvé. Své první komerční nahrávky natočil už v roce 1966. V roce 1967 založil skupinu nazvanou Band of Joy s bubeníkem Johnem Bonhamem. Zakrátko je doplnili kytarista Jimmy Page a basista John Paul Jones a dali tak vzniknout New Yardbirds, kteří se posléze transformovali do Led Zeppelin.

LIVE: Robert Plant uhranul Brno jako šaman

Éra Led Zeppelin skončila v roce 1980, kdy John Bonham zemřel. Svůj široký hudební záběr Plant posléze dokazoval i v rámci sólových projektů, ve kterých se k němu mimo jiné připojil i Jimmy Page. Vydával desky s kapelami jako The Honeydrippers, Priory of Brion nebo Strange Sensation a v jeho tvorbě se odráží vášeň pro psychedelický rock, blues, africkou, tradiční a lidovou hudbu, ale i moderní elektronické styly.

O jeho skvělé formě i v pokročilém věku svědčí také úspěch loňského koncertu v Brně, kde také vystoupil po boku Sensational Space Shifters. "Kapela podala vynikající výkon a i samotný Robert Plant koncert odzpíval na výbornou. Když se s brněnským publikem srdečně loučil, říkal, že se snad brzy vrátí. Snad tedy ano - znovu totiž jasně dokázal, že je pořád ve skvělé formě," psal tehdy v reportáži Jan Čapek

jm, foto: Petr Tibi

zavřít